10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Campanie de informare şi conştientizare în domeniul gestiunii deşeurilor

Dolj: Campanie de informare şi conştientizare în domeniul gestiunii deşeurilor

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Dolj derulează până pe 19 aprilie, la nivel local, Campania Naţională de Informare şi Conştientizare în domeniul gestiunii deşeurilor. În acest sens, APM Dolj împreună cu membrii comunităţii locale vor efectua o serie de acţiuni comune.
Astfel, în colaborare cu Serviciul Public de Salubritate Craiova, APM Dolj va efectua colectarea selectivă a sticlelor PET pe străzile Ştefan cel Mare, Debarcader, Union, Siloz, Anul 1848, Păltiniş, Ana Ipătescu, Spaniei, Lomonosov, Carol, Câmpia Libertăţii, General Dragalina, Eroilor, Oituz din municipiu.
În vederea reducerii poluării apelor de suprafaţă şi subterane, APM va iniţia colectarea selectivă a uleiului menajer de la populaţie în vederea reciclării lui ca materie primă pentru carburant biodiesel şi va înfiinţa puncte itinerante de colectare a uleiului menajer de la populaţie.
Cu sprijinul şi implicarea unor primării din mediul rural vor fi amenajate lângă sediul instituţiilor spaţii speciale pentru colectarea sticlelor PET şi a foliilor de plastic şi se va implementa colectarea selectivă a surselor de iluminat în grădiniţele şi şcolile din municipiul Craiova şi judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS