10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Paznici bătuţi de mai mulţi tineri la Teslui

Olt: Paznici bătuţi de mai mulţi tineri la Teslui

Doi paznici de la firma de pază a omului de afaceri Ioan Mânzat, din Slatina, au fost bătuţi sâmbătă noapte de mai mulţi tineri. Incidentul s-a întâmplat în localitatea Teslui, la lacul aflat în proprietatea lui Mânzat, unde paznicii i-ar fi prins pe tineri în timp ce pescuiau ilegal.

Doi agenţi de pază de la firma SC Algrup Piscicola, care aparţine omului de afaceri Ioan Mânzat, din Slatina, au fost agresaţi sâmbătă noapte de mai mulţi tineri. Paznicii, Iliuţă Bănică şi Ion Ifrim, spun că i-au surprins pe tineri, care purtau cagule, în timp ce pescuiau ilegal pe lacul aflat în proprietatea lui Mânzat, iar aceştia i-au luat la bătaie.
„Au întins o plasă monofilament pe lac, au lăsat-o acolo şi au stat la pândă. Paznicii au văzut plasa, a scos-o la mal, au dat drumul la peşte în apă şi au distrus o parte din ea. Atunci au venit vreo patru-cinci bărbaţi care aveau feţele acoperite şi i-au luat la bătaie pe paznici“, a spus Ioan Mânzat.
Agenţii de pază povestesc că tinerii i-au lovit cu răngi şi au distrus maşina firmei. „M-au lovit cu o rangă şi pe mine şi pe colegul meu. Noi am intrat în baraca în care efectuăm paza, încercând să scăpăm din mâinile lor, dar au venit după noi şi ne-au bătut. Au spart geamurile de la uşa barăcii, au distrus maşina firmei şi au încercat să spargă şi barca pe care o avem acolo. Bicicleta pe care o aveam au aruncat-o în apă. Colegul a sunat la 112, iar atunci au fugit. L-am recunoscut pe unul dintre ei, e din localitate şi a mai fost prins la braconaj pe acest lac, anul trecut“, a povestit Iliuţă Bănică, unul dintre paznicii agresaţi.

Poliţiştii fac cercetări

Poliţiştii au demarat duminică o anchetă. „Au fost identificate două persoane în acest caz, dar cercetările continuă. În prezent, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi distrugere. De asemenea, se efectuează verificări şi pentru a se stabili dacă plasele monofilament aparţin celor doi tineri, aşa cum declară paznicii“, a explicat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.
Ioan Mânzat susţine că nu este prima dată când localnici au fost prinşi în timp ce pescuiau pe proprietatea sa. În iulie 2009, mai mulţi tineri din comuna Teslui au fost surprinşi la braconaj pe lacul acestuia. Poliţiştii, pompierii şi jandarmii i-au urmărit pe braconieri cu barca pe râul Olt. O parte dintre ei au fost prinşi atunci, iar restul au fost găsiţi după câteva zile, ascunşi în vegetaţia unei insule, pe râul Olt. Mânzat şi cei doi paznici spun că o parte dintre agresorii de sâmbătă noapte au fost prinşi la braconaj pe lac şi anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU