12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă noi poduri peste Dunăre

Două noi poduri peste Dunăre

România şi Bulgaria vor coopera pentru construirea a două noi poduri peste Dunăre, la Bechet – Oreahovo şi la Călăraşi – Silistra, dar şi a două noi hidrocentrale, a declarat vineri, la Turnu-Măgurele, premierul Emil Boc.
„Ne propunem cooperarea bilaterală pentru construirea a cel puţin două noi poduri, la Bechet – Oreahovo şi la Călăraşi – Silistra“, a declarat Boc.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a precizat că realizarea celor două poduri face parte dintr-o înţelegere a autorităţilor din cele două state de a construi două noi poduri peste Dunăre, prin parteneriate public-private, şi că ambele părţi s-au obligat să caute investitori pentru realizarea lucrărilor.
În ceea ce priveşte cel de-al doilea pod peste Dunăre (singurul pod care leagă România de Bulgaria în acest moment este cel de la Giurgiu – Ruse), premierul român a declarat că cele două state aşteaptă în continuare un răspuns al Comisiei Europene pentru prelungirea finanţării prin programul ISPA.
Guvernele României şi Bulgariei au adoptat în luna februarie, la Sofia, o declaraţie comună prin care solicită CE prelungirea, până la 31 decembrie 2011, a termenului de eligibilitate a cheltuielilor aferente tuturor proiectelor celor două state, aprobate în perioada 2000-2006 prin programul ISPA, printre care şi lucrarea de la Calafat – Vidin.
Premierul Emil Boc s-a aflat vineri la Turnu-Măgurele, unde a inaugurat, împreună cu omologul său bulgar, un nou bac peste Dunăre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII