Covrigăria cu bucluc

Autori


Locatarii blocului M9 din cartierul craiovean Brazda lui Novac susţin că sunt deranjaţi de mirosul degajat de la covrigăria care s-a deschis recent la parter, de aburul care se eliberează chiar sub geamul lor şi de zgomote. Firma are autorizaţie de funcţionare, dar cei care au eliberat-o abia acum iau în calcul zgomotele şi aburul.

O covrigărie deschisă în urmă cu o lună chiar la parterul unui bloc de locuit a creat nemulţumiri în rândul locatarilor, care acuză firma că le creează disconfort. Jeana Iancu, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, a reclamat pe [email protected] că în apartamentul în care locuieşte împreună cu familia este deranjată de mirosurile degajate de la covrigăria deschisă recent la parterul blocului M9 şi de zgomotele care încep dimineaţa devreme. Femeia mai spune că aburul tehnologic rezultat în procesul de fabricaţie este eliberat în atmosferă chiar sub geamul apartamentului său şi că în dormitoarele care se situează deasupra covrigăriei este foarte cald din cauza cuptoarelor de jos. „De la ora patru dimineaţa ne trezim în zgomote, apoi în abur. Mirosurile de drojdie au intrat pe toate aerisirile, deranjând şi alţi vecini. Am sesizat toate autorităţile, dar situaţia nu s-a schimbat“, a spus Jeana Iancu, locatară în blocul cu pricina. La scara alăturată, un alt locatar, Ştefan Antonie, a declarat că este deranjat de mirosurile degajate de la covrigărie: „Miroase a drojdie la noi în casă şi a covrigi. Se aude zdroncănind dis-de-dimineaţă de jos. Noi am vorbit la asociaţie“. Lelioara Antonie a susţinut că usucă rufele spălate „pe balcon, cu geamul închis, pentru că nu pot să le scot afară, din cauza aburului care vine de la covrigărie. Miroase ca un fel de ţuică la noi în casă, din cauza covrigăriei“. O altă locatară, Elena Milanez, a spus: „Sunt puţin mai departe de covrigărie, dar când ies pe balcon se simte mirosul“.

Deţinătorul covrigăriei se disculpă

Proprietarul covrigăriei SC Covrigul a la Doina SRL, Dumitru Buzatu, susţine că are toate actele în regulă. Spaţiul este închiriat, iar Buzatu ne-a arătat autorizaţia sanitar-veterinară, emisă pe 16 februarie 2010 (cu o zi înainte de a deschide covrigăria). „A venit un control de la Sanepid şi de la Pompieri, iar cei de la Sanepid ne-au spus să construim hornul pe care iese aburul până sus, deasupra blocului şi să izolăm plafonul. Avem termen până în aprilie şi ne vom conforma. Care este zgomotul acela infernal pe care îl facem noi? Noi începen la şase dimineaţa, nu la patru, cum spune doamna. Ea mi-a făcut 22 de reclamaţii într-o lună. Noi avem toate autorizaţiile şi de la Sanepid, şi de la Pompieri“, a declarat Dumitru Buzatu. Proprietarul covrigăriei a mai spus că se va supune solicitărilor inspectorilor de la Control în Sănătate Publică (fostul Sanepid) şi că, până la termenul dat de autorităţi, va izola plafonul covrigăriei şi va monta un coş pentru abur cât blocul.

Friteuza nu era autorizată

La faţa locului, pe lângă cuptorul în care se coc covrigii există şi o friteuză, care emana abur captat de o hotă şi eliberat în atmosferă, în spatele blocului. Autorităţile în drept au eliberat autorizaţia pentru firma în cauză, însă până la reclamaţiile familiei Iancu. Cei de la Autoritatea de Sănătate Publică Dolj susţin că la data obţinerii autorizării, nu exista friteuza respectivă. Directorul coordonator adjunct al Departamentului de Sănătate Publică şi Programe din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, Ludmila Prunariu, a declarat pentru GdS că respectiva covrigărie a primit autorizaţie sanitară, dar numai pentru cuptor, nu şi pentru friteuză. „În momentul în care s-a făcut evaluarea sanitară, prin luna decembrie 2009, firma îndeplinea condiţiile igienico-sanitare, iar despre cuptor, în memoriul tehnic se spunea că nu scoate fum. La momentul autorizării, firma îndeplinea condiţiile, dar autorizarea s-a dat pentru cuptor, nu şi pentru friteuză“, a spus Ludmila Prunariu.


Reclamaţiile femeii s-au confirmat

Directorul coordonator adjunct pentru Control în Sănătate Publică din cadrul ASP Dolj, Jan Pîrgaru, a precizat că a fost efectuat un control la covrigăria cu pricina. Tot reprezentanţii ASP aveau obligaţia să verifice şi zgomotul interior produs. „Colegii mei au constatat că în apartamentul reclamantei din blocul M9 s-au perceput zgomote de la utilajele de mai jos şi mirosuri specifice patiseriei. În covrigărie erau zgomote de la cuptor şi de la aparatele de acolo, iar aburul era eliberat chiar sub geamul reclamantei. S-a dispus ca până în 10 aprilie 2010, firma să efectueze o izolaţie fonică şi să monteze un coş de abur cât înălţimea blocului“, a spus directorul Pîrgaru. Directoarea Agenţiei Judeţeane pentru Protecţia Mediului Dolj, Monica Mateescu, a precizat că respectiva covrigărie nu avea nevoie de autorizaţie de mediu „pentru că nu are producţie mai mare de o tonă pe zi. Avem şi noi înregistrată o reclamaţie referitoare la acea covrigărie, dar a fost înaintată către ASP, pentru că zgomotul interior şi mirosurile sunt în atribuţia ASP“.  

Proprietarul spaţiului nu are autorizaţie de la primărie

GdS a încercat să descifreze cum s-a ajuns să activeze o firmă de producţie într-un bloc locuit. Buzatu este un chiriaş, în timp ce spaţiul aparţine firmei Gabiteh SRL, al cărei reprezentant este Gabriel Udrea. În timp ce chiriaşul (covrigăria) susţine că are actele necesare, proprietarul spaţiului ar fi trebuit să obţină autorizaţie de la municipalitate. Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că firma Gabiteh nu a fost autorizată pentru producţie, pe motiv că nu există o solicitare de schimbare a destinaţiei spaţiului comercial amenajat la parterul blocului în spaţiu de producţie. La sesizarea locatarilor, inspectorii primăriei au efectuat un control.  „În urma controlului efectuat de către inspectorii primăriei, s-a constatat că la parterul blocului M9, scara A din cartierul Brazda lui Novac, în unul dintre spaţiile comerciale funcţionează o societate cu activitate de producţie covrigi. Pentru această activitate nu a fost depusă la primărie documentaţia necesară pentru eliberarea autorizaţiei de schimbare de destinaţie. În acest sens a fost emisă o somaţie pentru intrarea în legalitate. Astfel, proprietarul spaţiului comercial care a închiriat unei societăţi ce produce covrigi are obligaţia să facă demersurile necesare în vederea emiterii autorizaţiei de schimbare de destinaţie din spaţiu comercial în spaţiu de producţie“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

GdS a încercat să-l contacteze pe Gabriel Udrea, însă o angajată a acestuia a precizat că este plecat în străinătate. Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, Gabiteh are doi asociaţi, Gabriel Udrea şi Irina Mierlescu.Comenteaza acum

35 Comentarii

 1. Marian said:

  Babele astea se plang din orice, nu mai au parte de alea alea si se apuca de reclamatii pe orice motiv. baba lalta de sta putin mai departe si simte mirosul de covrigise baga si ea in seama, ca or mirosii si tare uratcovrigii , da sa apara si ea la ziar

 2. alex said:

  Pe cind tu o sa ramii vesnic tinar, nuca babele astea…

 3. Radical said:

  Si pe mine ma deranjeaza cand vecina de sub face cozonac. Ma deranjeaza ca nu imi da si mie. Miroase al naiba de bine :))) Or avea dreptate si locatarii. Sa isi faca ala o hota orientata spre mine. Da’ sa imi dea si covrigi.

 4. carcotas said:

  Doamna Lelioara Antonie nu a aflat ca nu se agata chilotii in strada la uscat?

 5. TotEu said:

  @de CARCOTAS : poate sunt chiloti de firma …..HaHaHa!!!!!!

 6. [email protected] said:

  astea de cauta motive din invidie ar merita in locul covrigariei sa li se faca magazin de pompe funebre dar sa expuna si ceva scheleti sa aiba babele cosmaruri noaptea.NU VA REZISTA COVRIGARIA ACOLO CA NU-I ZONA INTENS CIRCULATA.poate numai sa-i faca acolo si sa-i vanda in alt loc

 7. carcotas said:

  De rezistat rezista.Tot timpul este coada la covrigi si chiar sunt buni.O alta chestie imi da de gandit;s-au inmultit covrigariile,in brazda este cea mentionata si s-a mai descis de cateva zile una la complexul vechi,apoi mai este una la semafoare si inca una la gara;la toate este coada,iar asta este semn de mare saracie.Ia omul de 1 leu 2 covrigi sa-si astampere foamea.Mai zilele trecute imi povestea cineva de o familie ramasa si fara ajutorul de somaj,doar cu 2 alocatii,ca a inceput sa cumpere porumb si mananca boabe de porumb fierte.Asta nu am mai auzit sa se intample de prin `50 cand saracia atinsese culmi de cosmar .Quo vadis Romania?Bocule,incot ro?

 8. Sabina said:

  Extraordinar, covrigaria ramasese nereclamata ca in rest reclama tot batranii astia, ca sa nu-i numesc altfel. Peste tot unde te duci n-ai loc de ei, domnule, in autobuz nu vor sa faca un pas mai departe de usa ca daca, Doamne-fereste, raman in autobuz? Lor tre sa le dai prioritate peste tot, nu le-a ajuns o viata cat au avut de trait, acuma unde s-or mai grabi asa? Sa ne lase naiba pe noi astia mai tineri sa ne croim si noi drum, ei ar trebui sa ne dea noua prioritate, nu sa ne dam noi in laturi la fiecare opintire a lor. Sensibile mai sunt doamnele astea traite la oras, vai de mine, ma mir ca n-au reclamat pana acum ca circula masinile pe sosea si le pute a gaze de esapament in narutele lor fine. Or fi din astia ca vecinii mei, niste bosorogi betivi, cand treci prin fata usii lor, pute a hoit. Ce n-as da sa-mi miroase si ie a covrigi cand ies pe balcon, nu a hoit de la vecini.

 9. handicapati said:

  stau in zona, acele blocuri au fost prevazute cu spatii COMERCIALE la parter. SERVICII. nu productie. da? asa ca cine a dat autorizatie acolo e un mare handicapat. nu faci fabrica in cartier, eventual faceau punct de comercializare. mai aratati-mi mie un alt bloc din craiova care are la parter fabrica de paine.

 10. foame said:

  Ba, cica le vine o foame cand dau de mirosu ala de covrigi de le vine sa moara, ca n-au ce sa manance si nici bani de covrigi. Cica daca ar avea bani de covrigi i-ar manca cu paine. Asa ca sa plece aia o data de-acolo cu mirosu lor ca i-au innebunit. Pe de alta parte s-au si inmultit astia cu covrigii, fiind singura afacere care mai merge in tara asta….Trist dar adevarat.

 11. pt 12 said:

  Ma nene, tu ce treaba ai pe pamantu asta, ma? Urca-te nene pe un turn la etajul 10 si arunca-te de-acolo ca faci umbra pamantului degeaba!!! Ce treaba ai tu cu mama mea? Ti se pare ca rugai eu moartea cuiva? Vai de capu’ tau ca irosesti materialul fara rost, n-ai nimic in balonul ala de carne si os. In cazul tau, Dumnezeu n-a reflectat prea mult cand ti-a facut proiectul, a facut doar o schita si ce-o iesi, om vedea. Ete ce-a iesit, o gramada de rahat puturos care se ia de lume pe forumuri si-i injura. Vai de tine!! Nu te doare prostia?

 12. jalique said:

  covrigaria e parfum pe linga un bar la parterul blocului! la parterul blocului in care stau, a fost si internet, sunt si baruri, acum si covrigarie. noroc ca nu prea au clientela, si patronul a fost rezonabil; nu se maia ude malaxorul, dar mirosul ajunge si la etajele superioare. oricum, nu mai sunt lupte de strada cu politia, nu mai e ca la stadion noaptea cind e meci la tv, ehee…cred ca cei care au comentat grosolan mai sus, or sta in vile, si nu-i deranjeaza nimeni.

 13. foame said:

  Rog sa-i traduca cineva si celui de la 13 comentariul meu de la 12. De la prostie peste masura s-a ajuns aici. Prostia doare mai tare decat situatia economica. Chiar si reclamatiile de tot felul si faptul ca nu ne mai suferim unii pe altii tot de la prostie se trage.

 14. Sabina said:

  Scuze, mesajul era pt altcineva, dar vad ca mesajul lui nu mai este. Imi cer scuze.

 15. zamolxe said:

  Ba toti astia care tineti cu ala cu covrigaria lui,nu sinteti normali nici unul la ce va sta pe git,o mirosi frumos covrigii dar o sa ne pomenim miine ca isi deschide vreun dobitoc vreun abator la parterul unui bloc.Cine le-a dat autorizatie alura cu covrigii ar trebui sa stea linga Solomon,la PITESTI ca poate la CRAIOVA sint locurile ocupate.SA VA FIE RUSINE/////////

 16. oftopic said:

  nu locuiesc in zona cu covrigaria , dar nu mi se pare normal sa dai autorizatiede functionare intr-un bloc . sunt atitea spatii de inchiriat in brazda si aici ma refer la complex ,unde putea sa-si desfasoare activitatea in bune conditii fara sa mai deranjeze pe cineva . asa e, miroase bine covrigii,dar nu cred ca vrea cineva sa simta mirosul ala in fiecare zi 24 din 24 . parerea mea

 17. oftopic said:

  nu locuiesc in zona cu covrigaria , dar nu mi se pare normal sa dai autorizatiede functionare intr-un bloc . sunt atitea spatii de inchiriat in brazda si aici ma refer la complex ,unde putea sa-si desfasoare activitatea in bune conditii fara sa mai deranjeze pe cineva . asa e, miros bine covrigii,dar nu cred ca vrea cineva sa simta mirosul ala in fiecare zi 24 din 24 . parerea mea

 18. gura pacatosului said:

  Nu stiu cum este mai bine….sa poti manca strudel sau.. covrig cald la gura blocului…sau sa stai cu izmenele agatate in balcon la uscat,,, in loc sa folosesti uscatoria…sau sa scuturi covorul in capul trecatorului in loc sa-ti misti oasele pentru al scutura pe batator..

 19. aha said:

  au rasarit covrigariile ca ciupercile….. o fi semn de repornire a motoarelor economiei cum ne anunta piticu tembel ? sau au ajuns covrigii, hrana de baza pt romani ???

 20. io said:

  un covrig 20-30 grame = 0,5 lei
  o paine 250-350 grame =0,5-0,7 lei

  Nu stiu daca e semn de saracie….dar sigur e vorba de miros si de gustul covrigilor.

 21. blocu said:

  Cine zice ca nu deranjeaza pe nimeni covrigaria sa vina dracu si sa stea o zi in apartamentele de acolo sa vada cum e sa ti se incinga podeaua si peretii si sa respiri mereu numai un aer inabusitor de zici ca esti la combinat.
  Sper sa o inchida cat mai curand ca oricum nu am vazut niciodata coada la ei, nici nu se compara cu aia din piata centrala unde e mereu lume, deci faliment scrie pe ei.

 22. eu said:

  Mai oameni buni nu va ginditi si la faptul ca atunci cand au dat banii pe ap[si banuiesc ca a fost mai scump ca in alte zone marginase ale Craiovei}acolo nu era covrigarie,asa ca oamenii nu s-au asteptat sa indure disconfortul pe bani mai multi Degeaba faceti misto ca nici voua nu v-ar conveni asta zi de zi Nu stau acolo dar mie sigur nu mi-ar place mirosul de covrigi in fiecare zi,parca as mai vrea si altceva sau nimic

 23. covrig said:

  Corect. Sa se dea autorizatii de covrigarii numai daca se fac si pompe funebre, alaturi. Asa cei care mor de oftica sa poata apela cu incredere la programul ,,Ultima casa” cu vedere la Tatal Nostru, cand o permite timpul probabil. Si apoi cui nu-i convine la bloc, sa se mute la casa.

 24. EEE said:

  …. SA ZICA MERSI DE COVRIGI LA SCARA CA ORICUM MULTI DINTRE ACESTI LESINATI CU NASUL FIN NU AU MINCAT CARNE DE LA CRACIUN …..

 25. mami said:

  Celor cu covrigaria le trebuie un ventilator de 5000 m3 la 1000 de Pa si o teava de diametrul 350 mm care sa se duca pe bloc pana la acoperis.

 26. eu said:

  Bai ,,covrig’ n-ai inteles nimic.Omul ala cind s-a mutat acolo nu erau covrigii sub el Si la casa daca ar fii cum spui tu , ar face unul ceva linga tine care te-ar deranja ce ai face te-ai muta din cartier?sau in camp?Suntem in oras si sunt reguli ptr toti

 27. Patronu said:

  Bai fratilor dar invidiosi mai sunteti! hai draq ca va dau un covrig sa va astup gura:))))))))))))) Jigodiilor, numai sa criticati sunteti buni

 28. cristi said:

  Parca ar construi si fabrica arme, nu covrigi :)) Zgomot poate sa fie dintr-un singur loc, de la malaxorul pentru coca. Mie personal mi-ar place sa ma trezesc in fiecare dimineata in miros de covrigi, mai ales daca ar fi si buni. Acum majoritatea au trecut pe cuptoare electrice, si covrigii nu mai sunt asa de gustosi ca unii facuti pe vatra, cum erau pe strada C.Brancusi, vizavi de Antiq si mai sunt inca, dar pacat ca sunt reci, daca nu ii cumperi imediat ce sunt adusi, la Jiul langa Rds, si in fata la Hepites pe Calea Bucuresti langa Vodafone.

 29. gaura de la covrig said:

  Va dati seama ce buni sunt daca reci iti rupi dintii in ei.BTW daca stai numai in miros de covrigi dupa cateva zile iti vine sa vomiti. si e valabil pentru orice este in exces

 30. uhunu said:

  cica ies multi bani din covrigi uni spun ca ies 3500 lei la bucata uni se lauda ca fac 4000 de covrigi de ce nu spun asta si la fisc? sunt uni de se plimba prin oras in jeepuri si fac asta uitativa la ce persoane se ocupa cu asa ceva

 31. mona said:

  Imi pare rau ca nu am descoperit pe 18.03.,acest articol, dar niciodata nu e prea tarziu!
  Poate, acei *comentatori educati*, de mai sus, vor rasfoi din cand in cand, in arhiva, sa vada ce *culti* au fost, sau chiar sunt in continuare, la alte articole!
  Domnilor, sa nu va imaginati ca in casa oamenilor, miroase a covrigi copti!
  Chimia, neinvatata de voi in scoala, nu va poate lamuri de transformarea ingredientelor folosite, la temperatura ridicata prin fierberea aluatului. Mancati in continuare, sa manance si copii vostri si sa nu va mai intrebati de ce va doare stomacul(ulcer, gastrite, etc.) sau se ajunge la dializa.
  Mancati covrigii fierti intr-o zamarca ce seamana cu spalatura de vase. E, asa miroase in apartamentele locatarilor! Asa miros si hainele puse la uscat! Nu mai comentati de rufele oamenilor!
  Nu sunt obligati locatarii sa suporte asa ceva, casele lor sunt obtinute prin munca cinstita, nu cu bani furati sau din *tunuri*!
  Patronul, este un tigan(fara conotatie rasiala!), este f.bogat, are peste 30 masini, care ii circula si ii aduc profit. Nu spun asta de ciuda, dar sunt mandra de *bogatia mea sufleteasca* . Pensiile noastre sunt obtinute prin munca integrala, cinstita si fara hotii si *tunuri*.
  Aveti si voi parinti si bunici! Vai de ei, ce specimene au adus pe lume! Sa va fie rusine!
  Dar se vede, ca nu ai cu cine discuta!
  Uite, unde a ajuns societatea romaneasca, cu oameni inculti si prost educati!
  Cinste celor care, au inteles cu adevarat situatia!
  Pacat de munca ziaristilor!
  Ei muncesc zi de zi, trag semnale, informeaza onest opinia publica de spagile luate de functionarii care dau *autorizatii*, functionari, pe care ii platim toti, sa le fie lor din ce in ce mai bine!
  Halal mentalitate, dragi craioveni!
  Treziti- va!

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 18 martie 2010

Actualitate

» Asfalt sub asediu
» Start la concursul naţional „Craiova-Piano“
» Raportul CE: Ritmul reformei a scăzut în România
» Milioane de euro pentru zonele pescăreşti
» Afacere cu băieţii deştepţi de la CE Craiova
» Panouri solare pentru Sala Sporturilor şi nouă şcoli
» Nouă ani de concedii medicale în 2009
» Se ascute lupta pentru putere în PD-L Gorj
» Doljenii, datori vânduţi băncilor
» Covrigăria cu bucluc
» Gorj: Hoţ imobilizat de poliţişti
» Craiova: Mircea Geoană se întâlneşte cu conducerea Ford
» Gorj: Peste 1.000 de rable au fost casate într-o lună
» 160.000 de elevii români, la competiţia internaţională de matematică

Local

» Subcomisar cercetat pentru că nu a suflat în fiolă
» La furat de motorină
» Prins la cinci ani după ce a înjunghiat un bărbat
» Alarmă falsă cu bombă pe Aeroportul Timişoara

Dolj

» Corupţie fără corupţi
» Poliţia a scos o căţea la licitaţie

Sport

» Pandurii sunt în pericol, vine Cîrţu să-i salveze
» Răducu a părăsit Ştiinţa
» Hora retrogradării
» Scurte ştiri
» Poloiştii nu merg la turneul final
» Oltenii s-au impus la All Star Game
» Oltchim s-a distrat cu Brăila
» Cupa Liceelor şi-a aflat câştigătorii
» Şapte medalii la Mondiale pentru karatiştii craioveni
» Real Madrid vrea să îl transfere pe Cole
» Zidane are încredere în naţionala Franţei
» România are trei stadioane la standardele UEFA
» Meciuri tari în Europa League
» ŢSKA Moscova a dat lovitura
» Mourinho, rege pe „Stamford Bridge“

Bani & Afaceri

» Deputaţii au aprobat garanţia pentru Ford
» Corul Liceului „Henri Coandă“ va susţine un turneu în Italia
» Selecţia pentru UE, simplificată
» Studenţii craioveni vor învăţa să facă afaceri
» Mii de elevi doljeni sunt certaţi cu şcoala
» Bani mai mulţi pentru angajaţii plătiţi cu ora
» Activitatea în construcţii, în cădere liberă
» Cariera în slujba copilului i-a împlinit viaţa

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Culoarea banilor… publici

Top