10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePenescu şi Stoian vor să strămute procesul

Penescu şi Stoian vor să strămute procesul

Magistraţii de la Tribunalul Argeş trebuia să judece ieri un nou termen în procesul în care sunt inculpaţi patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, administratorul PIC, Gheorghiţă Pieca, şi fostul şef al Gărzii Financiare, Aurel Stoian. Primii doi sunt acuzaţi de procurorii DNA Piteşti de dare de mită, iar ultimul – de luare de mită. Anchetatorii susţin că Stoian că ar fi primit în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2008 suma de 43.000 de lei de la Penescu pentru a proteja interesele firmei PIC, care ar fi creat un prejudiciu de un milion de euro la bugetul de stat.
În faţa instanţei s-au prezentat Cornel Penescu şi Aurel Stoian, iar Gheorghiţă Pieca nu a fost prezent. Avocatul său a depus la instanţă un act prin care susţinea că Pieca nu a putut să fie prezent pentru că este plecat la Piatra Neamţ. Stoian a fost apărat de avocatul Marian Nazat, iar Penescu – de avocata Rodica Folescu. În sala de judecată a fost prezent şi inspectorul Gărzii Financiare, Liviu Nicuşor Mîrţoiu, în calitate de martor al lui Aurel Stoian. Apărătorii celor trei inculpaţi au cerut instanţei un nou termen pentru a primi răspunsul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cererea de strămutare a procesului. Judecătoarea Irina Lazăr şi procurorul DNA nu au avut nimic de obiectat şi s-a hotărât ca pe 13 aprilie să aibă loc o nouă înfăţişare în cazul în care cererea de strămutare va fi respinsă. Magistratul argeşean a cerut în mod expres ca la următorul termen să fie prezenţi şi martorii celor trei inculpaţi.

Pieca era în Piteşti, deşi avocatul l-a dat plecat

Şedinţa de judecată a durat aproximativ cinci minute, după care Penescu şi Stoian au ieşit afară pentru a sta de vorbă cu avocaţii. În acest timp, primarul Craiovei, Antonie Solomon, aştepta să fie dus în arestul IPJ Argeş. Penescu şi Stoian au discutat cu apărătorii lor timp de aproximativ un sfert de oră, iar apoi au plecat de la tribunal cu maşinile personale. Deşi apărătorul lui Pieca a susţinut în faţa instanţei că administratorul firmei PIC este plecat la Piatra Neamţ, acesta a putut fi văzut o jumătate de oră mai târziu circulând prin oraş cu maşina.

Marius DUINEA
Curierul Zilei Piteşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU