12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNăstase: Distracţia s-a terminat, trebuie să trecem la treabă!

Năstase: Distracţia s-a terminat, trebuie să trecem la treabă!

Consiliul Naţional al PSD va fi în continuare condus de Adrian Năstase, care a fost reconfirmat preşedinte prin votul a 407 delegaţi, în timp ce contracandidatul său, Gheorghe Nichita, a obţinut susţinerea a 219 colegi, iar cinci voturi au fost anulate, conform rezultatelor finale.
De asemenea, Aristide Roibu rămâne în continuare trezorier al PSD, primind un nou mandat cu 591 de voturi ale delegaţilor la CN.
Adrian Năstase, reconfirmat la şefia Consiliului Naţional, a convocat noii şefi de departamente la o primă întâlnire vineri dimineaţă, spunându-le că distracţia s-a terminat şi atenţionându-i că au primit multe teme de la preşedintele partidului, Victor Ponta.
„Sunt emoţionat să vă privesc acum, la sfârşitul unei zile complicate, a unei perioade complicate şi la începutul unui drum care va fi greu şi dificil. Îi invit pe noii şefi ai departamentelor mâine dimineaţă, la ora 9.00, la sediul din Ion Ionescu de la Brad“, a spus Adrian Năstase după ce a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, anunţul său stârnind aplauze şi amuzament în sală.
„Distracţia s-a încheiat, trebuie să trecem la treabă. L-aţi ascultat pe Victor Ponta câte teme ne-a dat astăzi, câte probleme avem de rezolvat“, i-a atenţionat Năstase pe ton de glumă pe colegii care s-au arătat uşor nemulţumiţi că vor trebui să participe la o întâlnire matinală după un Consiliu Naţional care a durat până în jurul orei 21.00.
Năstase şi-a încheiat alocuţiunea povestind o întâmplare care l-a avut protagonist pe Albert Einstein. „Einstein, un foarte bun profesor, la un moment dat e abordat de asistentul lui, care îl roagă să îi dea temele pentru examen. Einstein i le dă şi după 10 minute asistentul vine şi la el şi îi spune:  «Dar profesore, şi anul trecut ai dat aceeaşi întrebări». Einstein îi spune: «Da, dar între timp răspunsurile s-au schimbat». Noi trebuie să găsim răspunsurile pentru aceste vremuri complicate, răspunsurile de care va depinde succesul nostru la alegerile următoare“, a spus preşedintele Consiliului Naţional al PSD.
Năstase a ţinut să-l felicite şi pe contracandidatul său, Gheorghe Nichita, pe care l-a asigurat de prietenia şi aprecierea sa. „Din multe puncte de vedere, această competiţie a căpătat mai mult sens şi datorită participării sale. Îl asigur de prietenia mea şi aprecierea pentru ceea ce a făcut ca primar al Iaşiului şi le mulţumesc tuturor celor care astăzi şi-au exprimat din nou încrederea în mine şi celor care nu m-au votat, dar sunt convins că vor colabora cu întreaga echipă a partidului pentru o performanţă mai ridicată“, a spus Adrian Năstase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU