9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăvară doar în calendar

Primăvară doar în calendar

Deşi este aproape jumătatea lunii martie, în judeţul Mehedinţi, zăpada măsoară 50 de centimetri, iar valul de ninsori a izolat mai multe localităţi din sud, dar şi din nord. Utilajele de deszăpezire au rămas blocate.
„Nu am văzut şanţul şi am căzut. Pe unde bate vântul, nu dăm bine la o parte zăpada, că imediat se pune la loc“, a spus şoferul unui utilaj.
În localităţile Malovăţ, Balta, Bâlvăneşti, Marga, Godeanu, Negruşa, viscolul a blocat toate căile de acces.
„Mergem pe jos, că altă posibilitate nu avem. Nu intră nici o maşină aici. Zăpada are peste un metru“, povestea o bătrână.
Cea mai mare problemă a oamenilor este faptul că nu mai au alimente.
„Nici nu putem să mergem la oraş să ne cumpărăm de mâncare. Nu prea mai avem nici pentru animale nutreţuri şi nu avem nici de unde să cumpărăm. Am crezut că scăpăm de zăpadă şi le scoatem pe câmp“, a spus un localnic din Balta.
Se circulă greu pe DJ 670 în Bâlvăneşti – Balta, DJ 606 C Buiceşti – Ţânţaru, DJ 607 C Podeni – Malarişca – Balta, DC 116 Bâcleş – Smadoviţa. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta“ împreună cu echipaje de la poliţie s-au aflat în zonele respective pentru a evita evenimentele neplăcute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS