17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşini înzăpezite şi drumuri blocate în Olt

Maşini înzăpezite şi drumuri blocate în Olt

Iarna nu se dă bătută. Ninsoarea care a căzut miercuri noapte a blocat nouă drumuri din judeţul Olt, iar mai multe maşini, printre care şi o ambulanţă, au rămas înzăpezite. Trei tiruri au derapat din cauza zăpezii, unul dintre ele blocând circulaţia timp de mai multe ore.

Zăpada a pus din nou stăpânire pe judeţul Olt. Opt drumuri judeţene şi unul comunal au fost blocate ieri. Este vorba despre DJ  542 Caracal – Redea – Valea Soarelui; DJ 542 A  Redea – Rotunda; DJ 641 Caracal – Cezieni; DJ 657 D Negreni – Teiuş – Poboru; DJ 703 C Scorniceşti – Poboru; DJ 546 Slatina – Brebeni – Coteana; DJ 644 Şopârliţa – Braneţ; DJ 546 E Albeşti – Mieşti şi DC 89 Milcov – Ipoteşti. Şi DN 65 a fost blocat timp de câteva ore, ieri-dimineaţă, după ce un tir a derapat. „În dreptul localităţii Jitaru, un tir a derapat şi a blocat circulaţia. Traficul a fost reluat, iar în prezent nu mai sunt probleme în zonă“, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Alte două tiruri au derapat miercuri noapte la Studina, însă aici nu a fost blocat traficul, potrivit autorităţilor.
La Vişina, patru microbuze şi o ambulanţă au rămas înzăpezite. „Microbuzele şi ambulanţa au fost blocate pe DN 54, la Vişina. Au intervenit utilajele de deszăpezire, iar maşinile au fost scoase din zăpadă, continuându-şi drumul. De asemenea, au mai fost probleme între localităţile Dăneasa şi Zănoaga. Trei maşini au rămas înzăpezite acolo“, a mai spus Alin Băsăşteanu.  

„Nu închidem nici un drum pentru că nu este cazul“

Pe restul drumurilor naţionale şi judeţene se circula în condiţii de iarnă. Peste 30 de utilaje de la deszăpezire au acţionat ieri pe drumurile din judeţ pentru a înlătura zăpada. Reprezentanţii Prefecturii Olt spun că drumurile înzăpezite nu vor fi închise circulaţiei. „Se acţionează pentru deszăpezire cu 30 de utilaje şi cu material antiderapant. Deocamdată nu mai sunt alte drumuri blocate în afară de cele opt judeţene şi unul comunal. Nu se pune problema să fie închis vreun drum dintre cele blocate, pentru că nu este cazul. Acestea sunt blocate doar pe anumite tronsoane şi se încearcă deszăpezirea lor în cel mai scurt timp“, a spus Leonid Moisiu, prefectul judeţului Olt.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU