12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeclaraţii către presă, considerate de judecători probe împotriva lui Solomon

Declaraţii către presă, considerate de judecători probe împotriva lui Solomon

Magistraţii Tribunalului Argeş şi-au mai motivat decizia de arestare preventivă a lui Antonie Solomon după ce la dosar au fost depuse câteva declaraţii făcute mass-mediei de către primar la câteva zile după ce unul dintre martori a fost audiat de procurorii DNA Piteşti. Magistraţii piteşteni au considerat că, prin funcţia sa publică, Solomon ar putea influenţa martorii din dosar.

"După audierea martorului Mititelu Adrian şi după ce Direcţia Naţională Anticoruţie – Serviciul Teritorial Piteşti a solicitat Primăriei municipiului Craiova documentaţia legată de obţinerea autorizaţiei de construire de către SC PIC S.A., inculpatul Antonie Solomon a ieşit public în mass-media şi a dat declaraţii agresive de natură a influenţa martorii. Aşa fiind, la data de 16 februarie 2010, inculpatul Antonie Solomon a precizat, pentru publicaţia Prosport, următoarele: "Nu-mi vine sa cred ce face Mititelu! S-a dus la DNA si m-a denunţat. Nu ştiu cu ce, acum. Urmează să fiu, probabil, chemat la audieri. Atunci voi afla. Mititelu este incalificabil ca om. Mi-e scârba de lucrurile pe care le face", a declarat Antonie Solomon pentru Prosport. Această declaraţie a fost preluată de majoritatea televiziunilor şi presei scrise, atât de la nivel local, cât şi la nivel naţional, dată fiind funcţia deţinută de inculpat, influenţa pe care o deţine acesta în zonă, prerogativele pe care le are, acestea sunt de natură să influenţeze martorii audiaţi în cauză”, se mai arată în motivarea instanţei piteştene.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost reţinut marţi de procurorii DNA Piteşti, iar miercuri Tribunalul Argeş a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII