Isărescu: Nu am fost pregătiţi pentru UE

Autori


Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a arătat la Craiova că România a intrat prea devreme în Uniunea Europeană şi că intrarea pe nepregătite în zona euro ne va aduce probleme, cum ar fi preţuri mai mari.

El a povestit cum, în urmă cu zece ani, pe vremea când era prim-ministru, a avut o întâlnire cu Romano Prodi, pe atunci preşedinte al Comisiei Europene (CE), şi cu Gunter Verheugen, actual vicepreşedinte al CE, cu care a discutat despre intrarea României în UE. Oficialii europeni susţineau că ar fi bine ca intrarea să fie în 2010, iar Isărescu a cerut să fie în 2007. „Au avut dreptate. Nu am fost pregătiţi, iar intrarea în zona euro nepregătiţi ne va crea probleme, pe de o parte pentru că nu va mai exista problema diferenţei de curs valutar, iar pe de altă parte vor creşte preţurile şi pretenţiile“, a spus Isărescu. Declaraţia lui vine la numai câteva zile după ce Verheugen a avut remarce dure la adresa intrării României în UE. Potrivit realitatea.net, vicepreşedintele CE ar fi afirmat în urmă cu o săptămână: „Nimic n-a lovit mai tare Uniunea decât integrarea României“.

Isărescu a mai afirmat în Bănie că băncile care „se lipesc“ de fonduri comunitare vor face foarte mulţi bani în România. În caz contrar, băncile vor rămâne doar „ca un institut de cercetare: nu dau credite, dau doar previziuni“, a precizat guvernatorul BNR.  

Pe finalul dezbaterii de la Craiova, guvernatorul BNR şi-a manifestat speranţa ca Ford să introducă în fabricaţie un model ieftin, după exemplul Dacia. El a spus că „este un exces de capacitate de producţie auto pe plan mondial de 60%. Sper ca Ford să producă aici o maşină ieftină, la fel ca Dacia“.

„Întreprinzătorul român este un ţăcănit sublim“


Primul om din fruntea BNR a lansat în Bănie mai multe remarce într-un limbaj comun, care au făcut deliciul auditoriului.

„Întreprinzătorul român este un ţăcănit sublim. «Ţăcănit» spun în sensul pozitiv al cuvântului. La fel sunt şi eu“.

 De altfel, pe tot parcursul discursului său, şeful BNR a ţinut partea mediului privat, convins fiind că motorul ieşirii din criză este „economia reală“.Comenteaza acum

29 Comentarii

 1. to`arashul Matrics said:

  si io am de suferit ca n-am avut kltz rosii cind am intrat in Uniunea Republicilor Sovietice Europene! Si platesc si acum…. rate !!! :)) CE TROMBONEALA PE EI !!! De parca dobinzile la creditele “internationale” se platesc singure iar impozitele s-au inmultit -marit ca n-am avut tichie!… Imi amintesc cind dadea mama la tara cojile de lubenita ratelor! nu le satura da` le linistea pe o perioada… cit avea ea treaba! Si ce mai sareau toate si macaneau de zor!!! (aici intra si articolul lui Tapalaga de “dincolo”)

 2. to`arashul Matrics said:

  unde e prostul care se dadea rotund ca nu stiu eu “mai bine” despre depozitele chineze din SUA?! Pai stiu “mai bine” decit toti pitpalacii care intre doua partide de fotbal hartanesc pampersi pe aici: http://tinyurl.com/y k3m6qv Acum poti spune si tu ca stii “mai bine”!

 3. A aflat si Isarescu ? said:

  Decizia aderarii RO la UE a fost una politica si nu economica. La fel va fi si decizia trecerii la euro. Daca este sa te iei dupa datele economice, nu am fi fost pregatiti nici azi sa aderam la UE, iar pt. trecerea la euro nu vom fi pregatiti vreodata. Nu ma asteptam la atata inconstienta de la Isarescu. El crede ca imperiille se nasc economic… Mai alaltaieri imperiile se nasteau militar, iar acum mai mult politic. Ce pot sa va spun e ca Isarescu trebuie sa-si vada de ale lui si sa ne fereasca de o inflatie prea mare, ca sa nu trecem la euro neoficial. Adica sa ne apucam sa cumparam paine de la magazin cu euro, nu cu lei, cum au facut si alte popoare. Sarbii la un moment dat foloseau marci germane si nu dinari, din cauza inflatiei.

 4. to`arashul Matrics said:

  Dupa ce anul trecut au primit 182.3 MILIARDE in ajutoare guvernamentale (BANI PUBLICI), AIG “raporteaza” pierderi in primul trimestru de 8.9 mlrd! http://tinyurl.com/y 9peauk Hackerul Neo (presupus din iUKei) posibil sa fie actionat in justitie pentru….. furt: a descarcat tot ce se putea de prin bancile Lituaniei (Dupa Islanda e cea mai lovita de “criza” financiara…. si apoi Grecia)… si pentru dezvaluirea de secrete… bancare: le-a facut atit de publice pe twitter (unde ba?!!!) incit au ajuns si la televiziuni! Bineinteles ca despre bancheri….. MUCLES! http://tinyurl.com/y 962osf Adorabil capitalismul asta!!! Eu ma emotionez de fiecare data cind imi dau amenda pentru centura de cita grijE au de noi! Mai mai sa pling si sa le multumesc vajnicilor aparatori ai vietii si proprietatii mele! Voi nu?

 5. vio said:

  Mai Isarescule nu ai facut nimic pentru mentinerea bancilor romanesti in tara si acum dai vina pe uniim pe altii, faci si tu politica altora oricum nu pentru poporul ROMAN.

 6. tot eu said:

  Parerea mea este ca Isarescu nu este curat asa cum vrea sa para. Daca era curat nu permitea bancilor aciuite pe la noi sa-si joace cai cum vor, sa aplice dobinzi din ce in ce mai mari in timp ce in Uniunea Europeana dobinzile practicate la aceleasi imprumuturi sunt chiar de trei ori mai mici, iar nemernicii de guvernanti au acceptat ca aceste banci sa- si bata joc de noi, puteau cel putin sa aplice niste impozite corecte pe profitul acestor banci, profit care an de an pleaca din tara. Dupa mine toti sunt niste nemernici, escroci si pe cit de repede vom putea sa-i anihilam cu atit mai bine pentru acest popor. LA ARME ROM,ANI!

 7. to`arashul Matrics said:

  urmaream o “conspiratie” si din una alta (ca intotdeauna) am trecut prin http://en.wikipedia. org/wiki/Santa_Clara _County_v._Southern_ Pacific_Railroad , http://en.wikipedia. org/wiki/Fourteenth_ Amendment_to_the_Uni ted_States_Constitut ion (un prieten mai vechi) si am ajuns la http://en.wikipedia. org/wiki/Dred_Scott_ v._Sandford (nu le-am mai trecut prin tinyurl.com cu un scop)! Aici m-a “palit” (crinshen): “… as slaves had no right to enter into legal contracts.”! Haideti sa eliminam “… as slaves” si sa GINDIM nitel la “had no right to enter into legal contracts”! “ca sclavi nu aveau dreptul sa faca parte dintr-un contract legal (juridic)!” Hmmm! Oare ce inseamna “contract legal”? Si de ce “nu aveau dreptul”?!!! Adica mi se confirma alte “conspiratii” in care (doar un exemplu) judecatorul te intreaba: “Esti matale Ciuri Buri, nascut la data de … , domiciliat in … “? Daca ai zis da…… aiurea: e de ajuns sa intri in sala de judecata si ai acceptat sa intri intr-un contract legal!!! :))))))) FIINTA UMANA ESTE DIFERITA DE PERSOANA FIZICA! In ultimii ani au modificat si definitia “fiinta umana” dar am folosit-o ca exemplu in mentalitatea romaneasca! Trebuie gasita definitia care mai stabilieste “legal” ce inseamna “carne si oase”… pe hirtie! :))) Si aici o luam de la cap: nu poti accepta o definitie scrisa pentru “fiinta umana”! NU AI NEVOIE DE FICTIUNE (LEGI … PE HIRTIE) PENTRU A RECUNOASTE EXISTENTA (tridimensionala) A “CARNE SI OASE”!!! FUNCTIONEAZA DOAR INVERS: DACA “CARNE SI OASE” VREA SA “ASCULTE” DE “FICTIUNE” (legi … pe hirtie) : BINE! DACA NU: NU !!! Prishepeti? 🙂

 8. to`arashul Matrics said:

  `aideti sa va faca moshu`….. aaaaaa, tovarasul … un desen! nu am sa reprezint direct situatia de mai sus pentru ca …. peentruu caaa veti pricepe mai greu! nu pentru ca sinteti mai prosti … sau chiar mai neinformati! pur si simplu pentru ca “sintem produsul mediului in care am crescut” si vom refuza instinctiv aceasta posibilitate! dar tocmai de aceasta “posibilitate” ma voi folosi pentru a va exemplifica ce s-a intimplat in Scott vs. Sandford! Deci: aveti o pisica! 🙂 Aceasta pisica va este datoare, printre altele si pentru grijEa pe care o aveti pentru ea: mincare, blabla! Respectul pe care il cereti il pricepeti fiecare cum vrea! Dar , asa cum sintem invatati avem multe drepturi asupra ei! Ba avem chiar obligatia de a o tine inchisa in casa “sa nu i se intimple ceva”! Detalii de culoare la desen! Aveti o pisica! Sinteti STAPINII ei! Aceasta pisica naste in curte… .sau pe strada! Nu va veti lega de puii ei pentru ca ei NU VA APARTIN! SINT AI EI!!! Ea are drept de viata si de moarte! Daca nu-i convine ceva la un pui il maninca! Si voi va veti spune ” E natura”! Dumnezeu a decis pentru ea…. ce stie ea?!!! Ea si-i muta dintr-o parte in alta, ea si-i indeparteaza … sau apropie de la alaptat… samd! Ati priceput imaginea de ansamblu, nu? Nu va veti atinge de puii EI !!! Cu atit mai mult daca sint nascuti pe strada si adusi in casa -curte de pisica: SINT AI STRAZII, NU-MI APARTIN! Se vor intoarce ACOLO! Ei bine, Dred Scott s-a nascut “pe strada”!!! Intre un stat liber si un teritoriu liber! Si desi Curtea cu Juri a decis ca este NASCUT LIBER dintr-o mama sclava, Curtea Suprema a decis ca si el ESTE SCLAV!!! Ce-ar fi zis pisica daca i-ati fi spus ca puii EI va apartin INAINTEA EI ?!!! Cam asta e justitia americanoida! Nu va lasati amagiti ca s-a intimplat in 1847 -1857! Primele legi scrise s-au numit BIBLIA si traim conform Lor inca astazi!… din ce in ce mai putini! :))))

 9. to`arashul Matrics said:

  … si aici am ajuns la alta “conspiratie”… care stabileste cetatenia Statelor Unite ale Americii: Fourteenth Amendment to the United States Constitution Va amintiti de statele unite ale Americii si de Statele Unite ale Americii, nu? :))))))))))))))))))) )))

 10. to`arashul Matrics said:

  Amendamentul al 14-lea la Constitutia Statelor Unite , sectiunea 1: Nici-un stat nu va lipsi o persoana de viata, libertate, proprietate fara un proces LEGAL si nici nu va nega vreunei persoane AFLATE IN JURISDICTIA SA , protectia legala egala! (accentuarile imi apartin)! PRISHEPETI? “FARA PROCES LEGAL”= e POSIBIL atunci! SI ASTA E CONSTITUTIA!!! :))))))) Ochei, amendament!

 11. to`arashul Matrics said:

  am gresit formularea juridica (va amintiti ca judecatorul “lucreaza” cu cuvintele, nu?!): “Nici-un Stat…. “!!! :)))) Scuzili mili bre!

 12. to`arashul Matrics said:

  “…. Curtea Suprema a decis ca Bill of Rights nu se aplica statelor”! Prishepeti? “statelor” nu “Statelor”!!! :))) (Bill of Rights stabileste cetatenia “nascutilor” inainte de Constitutie: cei nascuti in America de Nord…. fara sclavi si urmasii acestora! :)))

 13. isa-rescue.. said:

  matrics,stii faza cu becali care a vrut sa-si faca banca si cand a auzit conditiile de trebuie sa le respecte,s-a razgandit? oare de ce? de “economic” ce functioneaza o banca?

 14. to`arashul Matrics said:

  dle isa-rescue nu o stiu! daca nu o stiu nu inseamna ca nu exista (faza)! daca dv. o stiti nu inseamna ca exista! Prishepeti? Anumite zvonuri mai sint lansate si fara stirea “victimelor”! Eu aveam o vorba: “Decit sa nu ma vorbeasca lumea deloc mai bine sa ma vorbeasca de rau!” . E ultima oara cind ma mai apuc sa umplu gaurile gedeseilor din linkuri! Treceti-le mai si voi prin tinyurl.com! Sau altceva! Nu m-a interesat niciodata asa ceva! “Daca omul nu este o valoare atunci trebuie sa poarte una asupra sa!”. Multi dintre noi sint impinsi sa aiba cit mai multe non-valori asupra lor!

 15. to`arashul Matrics said:

  de la wiki/United_States_B ill_of_Rights am mers la wiki/State_of_nature : “Hobbes’ philosophy

  The concept of state of nature was posited by the 17th century English philosopher Thomas Hobbes in Leviathan.[1] Hobbes wrote that “during the time men live without a common power to keep them all in awe, they are in that condition which is called war; and such a war as is of every man against every man” (Leviathan, ch. XIII). In this state any person has a natural right to the liberty to do anything he wills to preserve his own life, and life is “solitary, poor, nasty, brutish, and short” (loc. cit.). He believed that in the international arena, states behave as individuals do in a state of nature.

  Within the state of nature there is no injustice, since there is no law, excepting certain natural precepts, the first of which is “that every man ought to endeavour peace, as far as he has hope of obtaining it” (Leviathan, ch. XIV); and the second is “that a man be willing, when others are so too, as far forth as for peace and defence of himself he shall think it necessary, to lay down this right to all things; and be contented with so much liberty against other men as he would allow other men against himself” (loc. cit.). From this, Hobbes develops the way out of the state of nature into civil government by mutual contracts.”. Atentie la ultima fraza (e interesant de citit tot articolul. Si daca Ana are alergie la wikipedia pot sa-i trimit Conspiracy-in-Philad elphia-Origins-of-th e-US-Constitution-by -Dr-Gary-North care este mai detaliata): De la aceasta, Hobbes a stabilit modalitatea de a implementa “starea naturala” in guvernul civil prin contracte mutuale”! -“Dv. sinteti Ciuri Buri?…”. :))))))))

 16. to`arashul Matrics said:

  prin disputa asupra taxelor din Santa Clara County v. Southern Pacific Railroad (1886) se stabileste protectia Corporatiilor prin acelasi Fourteenth Amendment care o stabileste si pentru “fiintele umane” intrate in contract cu un guvern civil! Si pentru ca si judecatorul exista doar pe hirtie…. de aici incepe distractia capitalista americanoida despre care aflati atit de putine din massmedia! Pina ma intorc sa-mi faceti si mie un rezumat la /wiki/Corporations si la wiki/Corporate_law ! :)))

 17. to`arashul Matrics said:

  de la wiki/Corporate_law aflam ca Corporatiile (suna mai misto asa) au “personalitate legala separata” (asemanator persoana fizica -juridica) si “sint tratate precum fiintele umane” . De aici mai aflam si de wiki/Delaware_Genera l_Corporation_Law unde (in Delaware) sint inregistrate 50% din firmele listate public (huh?!! exista si “ascunse”?!!!) si 60% din primele 500! S-a ales Delaware “datorita experientei judiciare in privinta corporatiilor” -ni se spune. Si daca mai in josul paginii aflam ca Corporatiile (prea imi place pt. a evita!) sint supuse DOAR wiki/Delaware_Genera l_Corporation_Law indiferent unde ar desfasura comert (in Statele Unite) pentru “a nu creea confuzii… de multe ori irelevante” si ca wiki/Delaware_Genera l_Corporation_Law nu cere impozite pentru comertul desfasurat in afara Statului noi o sa continuam sa lacrimam la “valorile” si “democratia” americanoide…. pe care vrea sa le fure telolistul mic si lau! Korekt patrihotzule? Mai ales ca ai rude care au studiat bine asa ceva, `au ba?!!! Sau nu le-ai mai vazut -auzit de mult timp si tu tot te mai joci de-a pavlovianul cu noi? :))) SIC!

 18. to`arashul Matrics said:

  intrebare de neam brost (`ai ba, chiar nu uiti de ele?!!!): INSEAMNA CA CORPORATIILE (sadic rrau) NU SINT OBLIGATE SA PLATEASCA IMPOZITE?!!!…. IN AFARA STATULUI DELAWARE?!!! Intrebare de neam brost nr.2: CONSPIR EU SAU TREBUIE SA RESPECTAM LEGEA SA FIM SI NOI CIVILIZATI? :))) Acum torturez, nu-i a gluma! :))))

 19. to`arashul Matrics said:

  sper ca aveti deja castile de motociclist pentru ca am sa asez cireasa in virful tortului: Delaware General Corporation Law: “Daca o persoana nu este cetatean sau rezident USA poate conduce corporatia si anonim”! Baaaaaa, sculati naiba ca raciti la rinichi! :))))

 20. ?! said:

  Intreb si eu: cand vom trece la euro, Banca Nationala a Romaniei isi mai are rostul? Ce rol va mai avea?

 21. to`arashul Matrics said:

  o scurta vizita la /wiki/Corporate_have n unde se aminteste de Delaware Gen. Corp. Law, si aflam ca Legea Impozitelor din Statele Unite (din 1980! Mai sa fie!) “a facut foarte neatractive aceste “Raiuri ale Corporatiilor” pentru individuali (persoane fizice)! Statele Unite cer impozitarea si a veniturilor obtinute peste hotare de cetatenii -rezidentii USA!”. “Revenue Canada loses billions each year to the Tax Haven phenomena.

  * The US, for many Canadians is used as a tax haven.” -va amintiti ca Canada (incet incet, si asta devine) este al 13-lea District Federal, nu? :)))))

 22. to`arashul Matrics said:

  haideti sa intrebam cu totii: CE ROST MAI ARE PRESEDINTELE (ROMANIEI) SI PARLAMENTUL -SENATUL ?!!!

 23. marky said:

  http://miscareaderez istentasfvasilecelma re.blogspot.com/2010 /02/poveste.html- maine poate fi chiar povestea ta! Alatura-te miscarii de rezistenta crestina antimasonica. Nu permiteti ca viata copiilor si nepotilor vostrii sa fie un calvar!! Romania trezeste-te!!

 24. to`arashul Matrics said:

  mi se umplu creierul de cofi si incepu sa dea afara! :)) wiki/Corporations : “Corporatiile din timpurile moderne: La sfirsitul sec. al XIX-lea, influentarea raspunderii limitate, reglementarile statale si nationale (huh?!!! adica stat nu este acelasi lucru cu national?!!!) si cresterea enorma a pietelor de capital au dat nastere corporatiilor in forma lor moderna. Binecunoscuta decizie din procesul Santa Clara County vs. Southern Pacific Railroad (Amendamentul al XIV-lea) a inceput sa influenteze legile si a inceput Era Moderna A Corporatiilor. In sec al XX-lea au inceput sa apara tot mai multe legi care au permis dezvoltarea economica in multe tari inainte si dupa WW I (`s dragalasi, nu-i asa?!). Incepind cu 1980, multe TARI cu corporatii detinute de STAT (aaaah, cuvintele!) s-au indreptat spre privatizare prin vinzarea serviciilor detinute public (ex.: apa potabila. ) si afaceri catre corporatii. Dereglementarea s-a asociat adesea privatizarilor in cadrul politicii laissez faire. O alta miscare postbelica a fost in directia dezvoltarii conglomeratelor in care corporatiile mari le-au inghitit pe cele mici ca parte a dezvoltarii bazei lor industriale!” ……blablabla (de trei ori)! De aici incolo incepe sclavagismul! Nu e vorba de bani! Banii nu mai reprezinta valoare! E vorba de acapararea valorilor!!! Pamintul este o valoare! Locuintele! Izvoarele de apa potabila! NU MAI GINDITI: “DA´NU LE MAI AJUNGE?!!” (sa se imbogateasca … in bani)! E o alta “vorba de duh” a Jmekerilor!…. sa va indeparteze de ADEVARATELE VALORI! Blip blip!

 25. Statut BNR said:

  Obiectivul fundamental al BNR este asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor. Principalele atribuţii ale BNR sunt:

  elaborarea şi aplicarea politicii monetare şi a politicii de curs de schimb;

  autorizar ea, reglementarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, promovarea şi monitorizarea bunei funcţionări a sistemelor de plăţi pentru asigurarea stabilităţii financiare;

  emite rea bancnotelor şi a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României;

  stabilirea regimului valutar şi supravegherea respectării acestuia;
  administrarea rezervelor internaţionale ale României.

 26. to`arashul Matrics said:

  pe Kabel 1 se apropie de sfirsit “Cel care danseaza cu lupii”… sau cum s-o mai numi in romaneste! Si era chiar acum scena in care lupul ajunge sa-i ia din mina bucata de carne si am schimbat macazul ideii chiar la jumatate: “Uite cum se domesticeste…. si OMUL! CU PIINE! ” Sau banane! Kissinger stia asta din ´74 de cind a inceput sa sugereze folosirea alimentelor in domesticirea popoarelor! :))))) Incepe sa caute o alta alura “donatia” de alimente catre tarile sarace? :)))) De ce nu le daruiesc undite? :))))

 27. to`arashul Matrics said:

  P.S. Citesc de multi ani ca in Jermania alimentele sint nejustificat de ieftine! Sint chiar mai ieftine decit in tarile cu traditie agricola: Spania, Romania…. etc.! Poate acum prishepeti si voi postul de mai sus! :))))

 28. to`arashul Matrics said:

  Tovarasha Ramona ai vazut mai draga ca ai peste 300 vizualizari la articol ? Interesant, nimic de zis! :))))))))))))))))))) )))) Tovarashul se retrage pentru a stabili noi strategii de revenire a poporului din haosul capitalist! Va dormi revolutionar in spirit socialist! :))))) Noapte b(r)una romani!

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 27 februarie 2010

Actualitate

» Fotbal: Pandurii a pierdut meciul cu FC Vaslui
» Disperare la sud
» Protest anticomasare
» Marian Sârbu a plecat din PSD
» Spitalul de Urgenţă, trezit din amorţeală
» Podul de la Calafat, gata în 2011
» Isărescu: Nu am fost pregătiţi pentru UE
» Case în pericol de a fi îngropate sub pământ
» Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre
» Dolj: A murit electrocutat la Lăcriţa
» Fotbal: Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 1-2
» Fotbal: Banner al ultraşilor interzis pe stadionul din Severin
» Fotbal: Corneliu Stroe, pe banca Universităţii Craiova la meciul cu Gaz Metan Mediaş

Local

» Şi-a ucis soţia şi soacra în scara blocului
» Seducătoarea din Florenţa, de Salman Rushdie
» Scurte ştiri
» Alexander Graham Bell, inventatorul telefonului
» Amintiri presărate cu tradiţii şi obiceiuri

Dolj

» Poliţiştii doljeni împuşcă inamici virtuali
» Sediu nou pentru Protecţia Civilă

Gorj

» Vâlcence arestate pentru înşelăciune
» Şi-a tăiat nevasta cu o lamă, apoi a încercat să se sinucidă

Sport

» Gallovits va juca împotriva lui Venus Williams
» Oltchim, în faţa unei noi provocări
» Victorie obligatorie la Braşov
» SCM-CSS, meci dificil cu Alexandria
» Craiovenii vor să încurce campioana
» Lucescu, eliminat din Liga Europa
» Arbitrii n-au jucat hora Unirii
» Găzarii vor punctele din Ardeal
» Pandurii speră să schimbe tradiţia
» Licenţa, o problemă
» „Arma letală“ este echipa Craiovei!
» Eugen Trică: Trebuie să jucăm de frică!

Magazin

» Sfaturi practice în bucătărie
» Frumuseţe cu bani puţini
» Ruladă cu migdale şi căpşuni
» Pui cu orez la cuptor
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică programate pentru luni
» HOROSCOP
» Ger în dormitor
» Scurte ştiri
» Sufocaţi de deşeurile electronice
» Freud navighează pe internet
» Adolescenţa, apogeul evoluţiei

Opinii

» Ponta şi Antonescu pierd soldaţi. Planurile lui Traian Băsescu şi PD-L

Top