21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Câte statui, atâta publicitate
Numărul bannerelor şi panourilor publicitare, precum şi al altor afişaje publicitare va fi drastic limitat la Craiova, printr-un regulament urbanistic. Potrivit arhitectului-şef al Băniei, Mircea Diaconescu, regulamentul va fi gata cel mai târziu săptămâna viitoare, urmând să intre la aprobat în plenul consiliului local municipal în şedinţa ordinară din martie. Restricţiile vor viza inclusiv panourile de pe clădiri. Autorităţile au arătat că nu intenţionează să interzică publicitatea, ci doar să asigure „ordinea“ şi „estetica“. „Trebuie să facem ordine în activitatea de publicitate stradală, unde e debandadă. Eu am spus că în acest oraş numărul de panouri publicitare nu trebuie să-l depăşească pe cel al statuilor“, a afirmat edilul-şef al Craiovei, Antonie Solomon. Primăria a dispus în urmă cu câteva zile să fie date jos bannerele publicitare din centrul oraşului.
Marian Bădîrci

Situaţia geopolitică a României în contextul actual
Amfiteatrul 444 din cadrul Universităţii Craiova găzduieşte astăzi, de la ora 12.00, dezbaterea „Situaţia geopolitică a României în contextul actual“. Evenimentul organizat de Societatea de Ştiinţe Istorice din România, Filiala Dolj şi Centrul de Studii ale Relaţiilor Internaţionale, din cadrul Universităţii Craiova, se va bucura de prezenţa prof. univ dr. Adrian Cioroianu. Cu acest prilej va fi lansat şi volumul „Geopolitica Matrioşkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială“.
Click News

Ce se întâmplă dacă nu plăteşti ratele?
De la neplata ratelor până la executarea silită a bunurilor oferite drept garanţie trebuie urmaţi paşi intermediari. Potrivit legislaţiei în domeniu, fiecare instituţie bancară sau de credit transmite clienţilor cu debite restante o comunicare prin e-mail, SMS sau la domiciliu, cu cel puţin 15 zile înainte de transmiterea datelor la Biroul de Credit. Pentru a evita situaţiile de neplată, începând din acestă lună, BRD transmite clientului un mesaj cu cinci zile înainte de data scadenţei. „Fiecare instituţie bancară are un regulament intern privind aceste situaţii. Spre exemplu, după primele cinci zile de restanţă, notificăm clienţii sau îi contactăm telefonic pentru a le preciza numărul de zile de restanţă, suma pe care o au de plată şi consecinţele neachitării ei“, a declarat directorul adjunct al BRD. Doar în situaţiile în care o recuperare amiabilă a datoriilor nu funcţionează, iar reeşalonarea creditelor nu este acceptată, se poate ajunge la executare silită sau la vânzarea creanţei către societăţile de recuperare. „Clienţii nu pot ajunge la închisoare dacă au rămas fără slujbă şi nu-şi mai pot achita ratele. Bancherii spun că au la îndemână modalităţi de executare a bunurilor, nu a persoanelor, şi zilele de închisoare nu îi ajută să-şi recupereze din datorii. Însă, chiar dacă nu ai garanţii la credite, bunurile tale pot fi urmărite de creditor.
Click News


Angajări la UM Sadu

Uzina Mecanică (UM) Sadu va face angajări începând cu luna martie. Gheorghe Boian, directorul UM Sadu, a precizat că 25 de persoane vor fi angajate, întrucât societatea care produce armanent are comenzi până la sfârşitul anului, în special cu firme din SUA, iar contractele trebuie onorate. „Ni s-a dublat producţia la export. Vânzările urmează acelaşi trend. Ne-am retehnologizat şi am realizat 80% din lucrări în regie proprie. Am fost nevoiţi să cumpărăm o centrală şi un utilaj de sculărie pe care nu le puteam produce noi. Avem suficiente contracte până la sfârşitul anului pentru cei 925 de angajaţi. Pentru următoarele şase luni putem să angajăm 25 de oameni în producţie şi am trimis documentaţia la aprobare la Bucureşti“, a declarat Gheorghe Boian, directorul UM Sadu.
Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS