11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTerenuri agricole din Olt, inundate de ape

Terenuri agricole din Olt, inundate de ape

O femeie şi fiica ei de 11 ani au fost salvate ieri de pompieri din calea apelor, iar la Valea Mare – Olt zeci de hectare de terenuri agricole au fost inundate.

Zeci de hectare de terenuri agricole din judeţul Olt au fost inundate de ape la sfârşitul săptămânii trecute. Pârâul Dârjov s-a revărsat sâmbătă în dreptul localităţii Recea din Comuna Valea Mare, punând în pericol mai multe gospodării. Comitetul pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei Valea Mare împreună cu reprezentanţi ai Apelor Române au acţionat în zonă. Aceştia au făcut un dig de pământ pentru a împiedica şuvoaiele să pătrundă în gospodăriile oamenilor. „Am încercat să intervenim de vineri seară, pentru că atunci am observat că sunt probleme. Terenul este accidentat şi nu am putut să pătrundem în zonă. Astăzi (sâmbătă – n.r.) am intervenit din nou. Lucrăm cu un utilaj pentru a crea un dig pentru că apa riscă să ajungă în gospodăriile oamenilor“, a explicat Gheorghe Ristea, primarul localităţii Valea Mare. Debitul ridicat al pârâului a inundat doar terenurile agricole din zonă. Potrivit lui Petre Lupu, directorul Cancelariei Prefectului, probleme au fost şi în satul Catane din localitatea Schitu, unde apele pârâului Iminog s-au revărsat şi au inundat drumul din localitate.  

Salvate din calea apelor

O femeie şi fiica ei de 11 ani, din comuna Şerbăneşti, au fost salvate ieri de pompieri din calea apelor. Elena B., de 48 de ani, şi fiica sa, Laura B., de 11 ani, locuiesc în apropierea pârâului Doftei. În ultimele zile, debitul pârâului a crescut, iar apa ameninţa să inunde gospodăria acestora. Potrivit pompierilor, reprezentanţii primăriei din localitate au avertizat-o pe femeie să părăsească locuinţa pentru că este în pericol de a fi inundată, dar aceasta a refuzat. Ieri-dimineaţă, când a văzut că apa se apropie de casa sa, femeia a sunat la 112 şi a cerut sprijinul pompierilor. Aceştia au intervenit cu o barcă pneumatică şi au salvat-o pe femeie şi pe fiica sa. Cele două vor locui la rude până când apa se va retrage. „În ultimele zile, debitul pârâului a crescut şi ameninţa să inunde gospodăria unui femei din localitatea Şerbăneşti. Apa ajunsese aproape de poarta locuinţei. Proprietara s-a speriat şi a sunat la 112“, a spus Ionuţ Cârciumaru, de la Biroul de relaţii cu presa din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII