15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Cod roşu preţurilor

Sub sloganul „Cod roşu preţurilor“, Centrul Comercial Mercur a organizat la sfârşitul săptămânii trecute noaptea reducerilor. Gazeta de Sud, Radio Sud şi Craiova.ro au fost partenerii media ai primei manifestări de acest gen, oferind premii clienţilor de la noaptea albă a reducerilor.

La fel ca în ţările occidentale, şi în România centrele comerciale au început să se lanseze în lupta pentru atragerea clienţilor, dând startul bătăliei reducerilor, cu diferite campanii de discounturi sau tombole ori organizând nopţi albe la cumpărături, promoţii la haine – toate pentru atragerea clienţilor a căror plăcere de shopping a fost cam anesteziată de criză.

Reduceri între 10% şi 80%

Mii de craioveni au luat cu asalt în noaptea de vineri spre sâmbătă magazinele din cel mai mare centru comercial din judeţ. Reducerile au fost „între 10 şi 80%“, de la parfumuri şi cosmetice până la încălţăminte, ceasuri, ochelari, lenjerie intimă sau paltoane. Noaptea reducerilor a început vineri la ora 21.00 şi s-a încheiat la 3.00. Ofertele nu au ocolit nici unul dintre magazinele din centrul comercial, în acest proiect înscriindu-se chiar şi marile firme care nu au afişat niciodată reduceri. Clientele dornice să îşi împrospăteze machiajul sau să primească sfaturi de la specialiştii în make-up au avut şansa să participe la şedinţe gratuite de machiaj. Şi clienţii restaurantului amplasat în incinta centrului comercial au primit 25% discount din preţul consumaţiei. Cumpărătorii, indiferent de câţi bani au cheltuit, au avut şansa să participe la o tombolă, în urma căreia au primit vouchere la saloane de înfrumuseţare sau la restaurante din Craiova, aparatură fitness, rucsacuri etc.
„În perioada de tranziţie de la sezonul de iarnă la cel de primăvară, am hotărât să dăm şansa craiovenilor de a-şi face cumpărături la preţuri reduse substanţial. În plus, primesc şi premii-surpriză. Şi cum încă de la ora 21.00 ne-am bucurat de o prezenţă numeroasă a craiovenilor dornici de shopping, considerăm că aceasta este doar prima dintr-un şir de manifestări de amploare pe care le vom organiza“, a menţionat Ioan Vigaru, director general SC Mercur SA.  

Craiovenii şi-au făcut stocuri de încălţăminte

Cu câteva minute înainte de ora 21.00, de când era anunţat oficial startul reducerilor la toate produsele din centrul comercial, craiovenii au început să dea buzna în magazinele din Mercur. Toată lumea s-a îmbulzit să prindă produse cu până la 80% mai ieftine. Şi cu cât reducerea era mai mare, cu atât mai mare mare era coada la casă. Cea mai mare înghesuială, aşa cum era şi de aşteptat, a fost la magazinele de încălţăminte şi haine. Este şi firesc, având în vedere că cizmele aflate în sezon la 150, 170 de lei, se puteau achiziţiona acum cu doar 39, respectiv 49 de lei. La fel şi hainele de iarnă, paltoanele, de exemplu, aveau reduceri semnificative, având preţuri cuprinse între 50 şi 90 de lei. Scările rulante din incinta centrului comercial nu puteau face faţă avalanşei de clienţi, iar din cauza aglomeraţiei căldura era sufocantă. Însă, nici măcar acestea nu au stat în calea dorinţei de a face shopping la preţuri reduse.
„Mi-am cumpărat trei perechi de cizme, plătind pentru toate 120 de lei. Am găsit şi haine pentru copilul meu, la unul dintre magazinele de profil, unde am primit reducere de 80%. Aglomeraţia este explicabilă. Se vede clar lipsa unui mall în Bănie! Astfel de reduceri sunt binevenite, iar o noapte albă a reducerilor poate fi oricând transformată într-un motiv de sărbătoare“, a spus Corina Vasilescu.
Clienţii ceva mai pretenţioşi care au venit pentru a prinde reduceri la brandurile mari de haine, lenjerie intimă sau bijuterii s-au declarat nemulţumiţi de oferta găsită, dar şi de reducerile cuprinse între 10 şi 30%. Dincolo de toate însă, la noaptea reducerilor, mii de craioveni şi-au lăsat grijile de o parte şi au ieşit timp de câteva ore la shopping, trecând pragul centrului comercial craiovean.  

Câştigătorii tombolei nopţii albe a reducerilor

Câstigătorii premiilor puse la bătaie în cadrul evenimentului Cod Roşu Preţurilor din Centrul Comercial Mercur sunt:
Gazeta de Sud: 2 x un voucher la salonul de înfrumuseţare Graffiti
Mihaela Deli Duţă, Andreea Neaţu
• Craiova.ro: 1 x un voucher la restaurantul La Dolce Vita
Elena Bunea
• Radio Sud: 1 x un voucher la restaurantul La Dolce Vita
Mihaela Ghinea
• Radio ZU: 2 x un rucsac
Mirela Lapadus, Aristidia Cristea
• SC MERCUR SA: 1 x aparat fitness
 Adela Florea
• SC MERCUR SA: 2 x un costum fitness + un rucsac
Mioara Neamţu, Marius Gubauceanu
• SC MERCUR SA: 3 x halat baie Sofiaman
Cornel Ştefănescu, Victoria Cioană, AncaBabaticu
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII