16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSonae Sierra caută finanţare pentru mall-ul din Craiova

Sonae Sierra caută finanţare pentru mall-ul din Craiova

Dezvoltatorul imobiliar portughez Sonae Sierra nu poate spune când va fi construit şi când se deschide centrul comercial Adora Mall din Craiova, de pe strada Caracal, deşi în ultima lună a anunţat că branduri renumite au închiriat spaţii în viitorul mall. În acelaşi timp, oficialii companiei portugheze au arătat că negociază obţinerea unui împrumut pentru ridicarea mall-ului. La solicitarea GdS, directorul de dezvoltare pentru România din partea Sonae Sierra, Ingo Nissen, a precizat că, în prezent, nu se poate spune când va fi finalizat centrul comercial: „Vom comunica datele referitoare la Adora Mall atunci când vom putea să garantăm toate aspectele finale ale dezvoltării“. În numerele anterioare ale GdS, dezvoltatorul Sonae Sierra anunţa că au fost deja închiriate spaţii comerciale în viitorul mall din Bănie, iar printre companiile care îşi vor extinde afacerile aici se numără hipermarketul Cora (care a închiriat 12.000 de metri pătraţi) şi Cinema City (3.000 de metri pătraţi).
În prezent, portughezii de la Sonae Sierra nu au finanţare pentru continuarea lucrărilor la mall, lucrări oprite în 2008, tocmai din lipsa banilor. „Încă lucrăm pentru a obţine un împrumut pentru Adora Mall. Sperăm să începem lucrările de construire cât mai curând posibil“, a declarat pentru GdS directorul Ingo Nissen.  

Angajările le vor face magazinele din mall

Cititorii GdS au manifestat un real interes faţă de momentul în care încep angajările în viitorul mall de pe strada Caracal, postând întrebări pe forumul Gazetei. Dezvoltatorul imobiliar susţine că fiecare magazin care închiriază spaţii în mall are propria politică de angajări, în funcţie de necesităţi. Contractul cu hipermarketul Cora pentru închirierea a 12.000 de metri pătraţi în viitorul mall a fost semnat recent, iar retailerul încă nu şi-a anunţat politica de angajări. Dezvoltatorul care va construi centrul comercial estimează că vor fi create circa 900 de locuri de muncă la nivel local. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII