10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta susţinut pentru că are buletin de Baia de Fier

Ponta susţinut pentru că are buletin de Baia de Fier

43 de delegaţi din cadrul PSD Gorj vor participa la Congresul PSD, unde şi-a anunţat candidatura şi deputatul de Gorj, Victor Ponta, cel care pe ultima sută de metri a reuşit să obţină sprijinul Organizaţiei Judeţene. 

Social-democraţii gorjeni au trimis la Congresul PSD, care are loc sâmbătă, în Capitală, o delegaţie formată în totalitate din susţinători ai candidatului Victor Ponta. Deputatul de Gorj a reuşit să obţină susţinerea celor 43 de delegaţi, mai ales că la Conferinţa Judeţeană a PSD, social-democraţii care nu îl simpatizează de Ponta nu şi-au mai găsit locul pe lista delegaţilor pentru Bucureşti. Aceştia sunt conduşi la Congres de Florin Cârciumaru, cel care a primit oferte pentru un post de vicepreşedinte inclusiv de la actualul şef al PSD, Mircea Geoană. Florin Cârciumaru a ales să îl susţină la şefia partidului pe candidatul Victor Ponta, cel care a devenit de două ori deputat pe listele Organizaţiei Judeţene a PSD. Nici parlamentatul migrat din Bucureşti în Gorj, unde şi-a făcut buletin de Baia de Fier, în comuna respectivă cumpărându-şi şi o casă, nu a rămas dator faţă de Florin Cârciumaru. Edilul din Târgu Jiu s-a ales cu promisiunea că va deveni vicepreşedinte şi se va ocupa, în partid, de domeniul administraţiei publice locale.

Nemulţumiri din partea celor rămaşi acasă

Dacă toţi cei 43 de delegaţi de la Congresul PSD au exprimat opinii pro-Ponta, unii dintre primarii social-democraţi rămaşi acasă sunt nemulţumiţi că nu au plecat la Bucureşti. Este vorba în special de edilii cu două, trei sau chiar patru mandate şi care sunt în partid încă de la înfiinţare. Emil Răgman, din Prigoria, Petre Guşiţă, de la Jupâneşti, Elena Mosor, de la Alimpeşti, sau Ion Băluţă, de la Târgu Logreşti, nu s-au mai regăsit în grupul celor 43 de persoane care au plecat la Bucureşti ca să-l voteze pe Victor Ponta. Pe listă sunt însă pesedişti cu doar un an sau doi vechime în partid, precum Laurenţiu Ciurel, fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, sau Bebe Ionică, fostul membru al PD-L. Edilul Petre Guşiţă de la Jupâneşti a afirmat că se aşteaptă chiar să fie exclus din partid dacă votul său nu mai este luat în calcul: „Noi, primarii cei vechi probabil vom ajunge să fim înlăturaţi de tot din partid“, a spus Petre Guşiţă. Edilul din Prigoria, Emil Răgman, este atât de supărat că nu a fost inclus în delegaţie, încât îi dă lui Victor Ponta doar 15% şanse de a deveni noul preşedinte al PSD. La rândul ei, Elena Mosor, primarul comunei Alimpeşti, a declarat că a dorit să facă parte din delegaţia de pesedişti gorjeni de la Bucureşti şi că nu a înţeles criteriile de selecţie.
Nu doar Victor Ponta a intrat în cursa pentru un post în conducerea PSD, ci şi deputatul de Gorj, Mugurel Surupăceanu, cel care şi-a depus candidatura, în sistem uninominal, pentru un post de vicepreşedinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII