22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBazinul Olimpic din Severin, nefuncţional

Bazinul Olimpic din Severin, nefuncţional

Clădirea Bazinului Olimpic din Drobeta Turnu Severin este aproape în paragină, iar din vara anului trecut nu mai este folosită, reprezentând un pericol pentru sportivii care se antrenau aici.
Inaugurat în august 1989, bazinul olimpic a devenit nefuncţional vara trecută, dar noul director al CSM Drobeta Turnu Severin, Gabriel Răveanu, speră ca lucrările de reabilitare să fie finalizate la începutul lunii septembrie 2010. Fostul director al CSM Drobeta Turnu Severin, Felix Manta, a făcut un proiect pentru renovarea tavanului, proiect care prevedea alocarea a 1,1 milioane de lei. Potrivit noii expertize, întregul acoperiş al bazinului de înot trebuie renovat, fiind în pericol de prăbuşire. Pentru de­ma­rarea lucrărilor se aşteaptă sprijin financiar de la ANTS, dar suma va fi acoperită şi cu fonduri de la bugetul local.
„Conform legii, arhitectul are obligaţia să urmărească evo­luţia lucrării şi a constatat că acoperişul s-a depreciat ire­mediabil. Ca urmare, a emis o adresă către Inspectoratul de Stat în Construcţii Mehedinţi, prin care a recomandat demolarea acoperişului şi înlocuirea lui. Am trimis şi noi o adresă către instituţiile locale, în care am informat despre ceea ce ne impune Inspectoratul de Stat în Construcţii. Urmează mai multe expertize, dar nu ştim momentan dacă suma va fi mai mare de 1,1 milioane de lei“, a spus directorul CSM Drobeta Turnu Severin, Gabriel Răveanu.
După ce lucrările de reabilitare şi modernizare se vor finaliza, Clubul Spor­tiv Municipal Drobeta Turnu Severin vrea să găzduiască, în 2011, campionatul naţional de nataţie pentru juniori. La ultimul concurs de la malul Dunării, desfăşurat în urmă cu cinci ani, Mehedinţiul nu a avut nici un sportiv la naţionalele de juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS