29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe reiau lucrările la aeroport săptămâna viitoare

Se reiau lucrările la aeroport săptămâna viitoare

Lucrările de reabilitare la Aeroportul Internaţional Craiova se reiau luni, potrivit conducerii. După ce anul trecut a fost demarat un proiect de modernizare a aeroportului de circa 20 de milioane de lei, reprezentanţii CJ Dolj declară că acesta rămâne o prioritate pentru investiţii şi în acest an.
Până în această iarnă, la aeroport s-a lucrat partea de infrastructură metalică a anvelopei, care uneşte şi extinde două corpuri principale de clădire, iar de săptămâna viitoare, potrivit lui Mircea Dumitru, directorul aeroportului, se vor relua lucrările. „De luni, încep lucrările la pereţii anvelopei care îmbracă ambele corpuri de clădire“, a spus Dumitru. Lucrările fac parte din proiectul de reabilitare şi modernizare a aeroportului, desfăşurat şi finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Dolj. Proiectul menţionat nu include reabilitarea şi modernizarea pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Craiova sau extinderea platformei existente. „Reabilitarea pistei şi a platformei înseamnă aproximativ 14 milioane de euro. Programul Operaţional Sectorial pentru Transporturi, prin care se fac astfel de investiţii masive în infrastructura aeroporturilor, desfăşurat prin Ministerul Transporturilor, este deocamdată blocat. Ministerul ar trebui să facă ghidul pentru proiectele de reabilitare şi am înţeles că încă se lucrează la întocmirea lui. Noi am prins pista şi platforma ca şi obiective de investiţii, sumele sunt infime, dar am vrut să fim pregătiţi pentru când se va debloca acest program“, a explicat directorul Mircea Dumitru.

Aeroportul, muzeele şi ambulatoriul

Lista de investiţii ale CJ Dolj din acest an nu a fost încă definitivată, potrivit conducerii instituţiei, dar rămân prioritare proiectele pentru reabilitarea Aeroportului Craiova, a Muzeului de Artă şi a Muzeului Olteniei şi ambulatoriul de la Spitalul Clinic Judeţean Craiova. „Lista de investiţii pe 2010 va fi definitivată săptămâna viitoare, înainte de şedinţa în care va fi propus spre aprobare bugetul propriu al consiliului judeţean, dar investiţii sigure sunt cele două muzee şi ambulatoriul de la spital. Anul acesta trebuie să definitivăm masterplanul pentru zona aeroportului, lucrările de reabilitare care se desfăşoară acolo fiind o prioritate pentru judeţ. Eu cred că este oportună şi realizarea unor investiţii la nivelul pistei, lucru care ar permite conectarea judeţului cu celelalte aeroporturi, îndeosebi din străinătate“, a declarat vicepreşedintele economic al CJ Dolj, Dan Mogoş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII