16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinele duty-free vor dispărea

Magazinele duty-free vor dispărea

Adio, trafic de ţigări şi alcool din magazinele duty-free din vama Porţile de Fier I de la Gura Văii, judeţul Mehedinţi! Asta vor spune cei care se ocupă cu vânzarea acestor produse. Pe 12 februarie, a fost publicat în Monitorul Ofi­cial Ordinul ministrului fi­nanţelor publice nr. 202, prin care operatorii economici autorizaţi să desfăşoare acti­vi­tatea de comercializare de măr­furi în regim duty-free au obli­gaţia să lichideze stocurile de băuturi distilate, rachiuri, li­chioruri şi alte băuturi spir­toase şi produse din tutun,în 45 de zile începând de ieri.  
Poliţiştii de frontieră vor intensifica de acum controalele pe frontiera verde şi în punctele vamale întrucât este posibil ca traficanţii să-şi schimbe rutele.
În Drobeta Turnu Severin există şase astfel de magazine, în vama Porţile de Fier I. Ele se află şi în atenţia poliţiştilor din cadrul IPJ Mehedinţi, nu numai în vizorul vameşilor, care monitorizează atent comerţul ilicit cu produse accizabile, precum şi persoanele care practică astfel de activităţi. Cu toate astea însă, foarte mulţi au reuşit să treacă liniştiţi cu marfa prin vamă, folosind diferite metode, aşa cum probabil vor face şi de acum încolo.
„În conformitate cu ordinul ministrului finanţelor privind restricţionarea comercializării de ţigarete şi băuturi spirtoase în magazinele duty-free, poliţiştii au controlat 55 de autovehicule, au legitimat 207 persoane, fiind aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 33.620 de lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 6.870 de lei: 456 de pachete cu ţigări netimbrate de diferite mărci, 29 de pachete cu cafea, 12 ceasuri de mână şi patru litri de alcool. Astfel de acţiuni vor continua în perioada următoare, cu precădere în zona magazinelor duty-free, în vederea combaterii comerţului ilicit cu produse accizabile, precum şi pentru depistarea persoanelor care practică astfel de activităţi“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
În pre­­zent, la nivel naţional func­ţionează 50 de ma­gazine duty-free autorizate, din­tre care 45 situate în 12 puncte de frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII