21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBobby Paunescu: Mogul de stepa? Mogul de munte? Noi suntem moguli asa, mai regionali

Bobby Paunescu: Mogul de stepa? Mogul de munte? Noi suntem moguli asa, mai regionali

de Dan Tapalaga HotNews.ro

Grupul de presa al familiei Paunescu va incheia tranzactia pentru achizitonarea Vox News in cel mult doua saptamani, fiind interesat sa investeasca si intr-un post de radio, a declarat Bobby Paunescu intr-un interviu pentru Hotnews.ro. Paunescu, actionar majoritar la compania care a achizitionat recent Evenimenul Zilei si Capital, estimeaza ca in urmatorii doi ani nu va renunta la varianta tiparita, dar ca va transforma cele doua titluri in furnizori de continut multimedia.  Paunescu sustine ca va investi 11 milioane de euro in dezvoltarea grupului, din care 60% reprezinta resurse proprii, restul banilor fiind imprumutiri bancare si fonduri de investitii.

    * Pretul tranzactiei cu Ringier este confidential, pentru ca modul in care s-a calculat are in vedere mai multe etape, si atunci lucrul asta se calculeaza in functie de dezvoltarea acestei activitati si nu poate fi cuantificat la momentul vanzarii. Pentru a evita orice speculatii, am stabilit ca pretul este confidential.

    * Plata s-a facut, insa pot interveni sume suplimentare in functie de randamentul activitatii. Perioada este in jur de 18 luni. Tranzactia este inchisa la momentul acesta. Oricum, nu vorbim de suma care s-a vehiculat, de 8 milioane.

    * Am cumparat un business cu o oportunitate de a castiga foarte mult. EVZ pierdea bani, sigur, partea de print. Ba mai mult, business-ul de print are un mare semn de intrebare? Va mai exista? Cat timp va mai exista? E clar ca in forma actuala, adica tipar pe hartie, nu va mai exista la nesfarsit, decat pentru niste romantici, care o sa plateasca un super-pret ca sa aiba la cafea dimineata o varianta tiparita.

    * Brand-ul EVZ este de foarte mare important, dar mai mult, in spate exista o echipa foarte buna. Atat EVZ cat si Capital sunt publicatii care se prezinta in mod profesionist oriunde in lume. Obiectivul nostru este sa demonstram ca poate exista varianta tiparita. Nu ma refer la acest print clasic, pe hartie. Exista o serie intreaga de device-uri care ar trebui sa preia aceasta functie, de a prezenta varianta tiparita.

    * Noi ne concentram sa dezvoltam aceste echipe, aceste brand-uri ca si content-provideri. Adica, indiferent prin modul in care se vor distribui, ca-i video, online, audio, pe device-urile astea noi facute de Apple…Ca sa raspund mai simplu, ne concentram pentru a livra un continut de calitate (…) Sper ca la sfarsitul anului sa ne prezentam cu o structura a grupului destul de revolutionara, cel putin la nivel national.

    * Ziaristul trebuie sa fie capabil sa livreze o stire atat pe print, cat si audio, cat si video, cat si online. Nu cred ca mai poate continua jurnalistul in forma clasica. Adica jurnalistul care doar scrie articol la ziar. Investim foarte mult in echipament.

    * Incerc sa salvez cele doua publicatii, dar in cazul nostru nu veti intalni un grup de presa care va tine un lucru doar de dragul de a tine un lucru. El trebuie sa se justifice. Daca ma intrebati ce cred astazi, eu cred ca pana la doi ani de zile nu cred ca se vor inchide (nr. EVZ si Capital)

    * Ca sa ajungem la obiectivele propuse, avem nevoie de 11 milioane de euro. Suma pe care am reusit s-o securizam, adica am reusit s-o obtinem, sunt din fonduri proprii si fonduri atrase de la banci si institutii financiare pentru a sustine si dezvolta aceasta activitate. Cu 11 milioane de euro investiti anul asta, in 2010, reusim sa dam un randament acestor 11 milioane, adica valoarea investita sa ajunga undeva la 30 – 40 de milioane de euro. Adica cei 11 milioane sa se regaseasca peste un an de zile la o valoare de 30 de milioane de euro. Cam 60% din cei 11 milioane sunt fonduri proprii.

    * Atunci cand toate unitatile media, sau 90%, erau cu un singur candidat, daca cineva facea nota discordanta automat devenea servitorul celuilalt candidat. De sapte ani de zile postul B1 TV si Emisiunea Nasul are aceiasi viziune politica. Acesta este un curent de centru-dreapta. Jurnalistii de acolo, si asta-i si viziunea mea, sustin acest curent de 7 ani de zile cand la putere erau si social-democratii, cand au venit liberalii, apoi PDL cu PSD. Deci, nu s-a schimbat in functie de cine a fost la putere pentru a obtine un contract sau altul. Oricine poate uita in urma sa vada daca cineva din familia Paunescu a obtinut un contract cu statul in toata aceasta perioada.

    * Operatiunea de shipping este cea mai mare investitie facuta de un om de afaceri din Europa Centrala si de Est in 1992. Noi am investit in 1992 – 1993 in acele porturi si am dezvoltat aceasta activitate, undeva unde nu era nimic. Practic, mare parte populatie din zona respectiva, vorbim de Bechet, Calafat, etc lucreaza la aceste unitati de 18 ani de zile.

    * Cand a fost ministru transporturilor Traian Basescu, in 1998, prin deciziile pe care le-a luat porturile au avut de suferit. In sensul ca drumurile care duc spre port nu au fost renovate si atunci transportul era restrictionat pe greutate. Din cauza deciziilor din 97 – 98 cele doua porturi au avut foarte mult de suferit, si atunci ministru era Traian Basescu. Sunt lucruri care se pot verifica foarte simplu, chiar in EVZ de la vremea respectiva. Licentele de operare pentru cele doua porturi expira peste 9 ani.

    * Eu nu cred ca exista oameni care sa nu aiba o inclinatie politica. Eu am vrut s-o spun foarte direct de la inceput. In cadrul EVZ, nu ma voi implica in politica editoriala, iar daca acolo exista oameni cu viziuni  de stanga sunt liberi sa faca ce vor. Serviciile pe care Ringier le ofera mai departe sunt servicii de tipar, de distributie, de vanzari, etc.

    * Categoric nu vom face schimbari. Eu sunt foarte multumit de echipa de acolo, nu am de gand sa facem nici un fel de resptructurare. Vlad Macovei ramane redactor sef, Ioana Lupea, Mircea Marian etc.

    * Mogul de stepa? Mogul de munte? Noi suntem moguli asa, mai regionali. pentru ca avem niste unitati de presa sau de media. Eu nu vad asa lucrurile astea. Eu as vrea ca ce se intampla in grupul asta de presa sa aratam ca reusim sa punem o structura pe picioare care sa fie o treaba revolutionara pe piata de aici. Vom incheia tranzactia cu VoxNews, deci vom deveni proprietari, deocamdata avem doar un contract de management, vom avea doua statii TV, trei ziare zilnice, un saptamanal, particpare online. Sper ca in urmatoarle doua saptameni sa achizitionam VoxNews, trebuie sa urgentam achizitionarea postului.

    * Omul de afaceri Bogdan Buzaianu nu are de a face nimic cu toata treaba asta, nu ne-a imprumutat nici un leu. Pe Dan Andronic cred ca l-am vazut ultima oara acum un an si in general cred ca l-am vazut de trei ori in toata viata mea. Nu am ajuns la astfel de discutii.

    * Suntem in discutii sa achizitionam si un post de radio. In cazul in care nu vom reusi vom incerca sa obtinem (licenta) un post de radio.  

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-6924520-audio-bobby-paunescu-mogul-stepa-mogul-munte-noi-suntem-moguli-asa-mai-regionali.htm

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS