5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii, între amendă şi lopată

Craiovenii, între amendă şi lopată

Primăria a împărţit zeci de amenzi şi sute de avertismente agenţilor economici şi craiovenilor care nu au eliberat trotuarele de gheaţă şi zăpadă.

Inspectorii Corpului de Control al Primăriei Craiova au împărţit, în ultimele trei zile amenzi instituţiilor care au uitat că au şi obligaţia să cureţe zăpada din faţa imobilelor în care-şi desfăşoară activitatea. În cazul persoanelor fizice s-au oprit la avertismente, amintindu-le că eliberarea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă cade în sarcina proprietarilor clădirilor. Din păcate, reprezentanţii primăriei s-au limitat la zonele centrale ale oraşului şi au uitat cartierele, unde străzi întregi, trotuare şi parcări sunt acoperite de nămeţi. Este şi cazul străzii Traian Demetrescu, situată în centrul oraşului.
„Inspectorii Corpului de Control al primăriei au aplicat, în baza HCL nr. 319/2009, 178 de amenzi unor agenţi economici din Craiova, care nu au îndepărtat zăpada din faţa sediului. Între acestea cele mai multe sunt băncile şi societăţile comerciale. În cazul persoanelor fizice, inspectorii au dat numai avertismente, au discutat cu locuitorii pentru a-i face să înţeleagă că este de datoria lor să-şi cureţe trotuarul din faţa caselor. În caz contrar, riscă amenzi de până la 1.500 de lei“, a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

„Să facem şi noi ceva“

Craiovenii merg cu greu pe trotuare sau abia pot scoate autoturismele dintre troiene, însă le este greu să pună mâna pe lopată şi să elibereze cei câţiva metri din faţa locuinţelor. „Să vină primăria“, aceasta este replica multora.
Oamenii ştiu una şi bună: primăria este proprietar pe domeniul public, primăria să treacă la lopată.
„Primăria să lase oamenii în pace. Să dea zăpada cei care îngrijesc Spaţiile Verzi, că e pământul statului. Aşa cum curăţă străzile de zăpadă, să cureţe şi trotuarele“, a spus craioveanul Tudor Dobre, locatar pe strada Traian Demetrescu. Muncitorii de la Serviciul Public de Salubritate au fost prezenţi pe străzile principale, precum Brestei, Dezrobirii sau bulevardul Ştirbei Vodă.
De teama amenzilor, administratorii societăţilor comerciale au dat dovadă de spirit civic şi au eliberat căile de acces din faţa unităţilor.
„Curăţ trotuarul din faţa magazinului fiindcă este obligaţia noastră ca societate. Aşa pot şi trecătorii să meargă mai uşor“, a spus Melania Gheorghiu, administratorul unei firme de pe strada Amaradia din Craiova
Aceeaşi obligaţie o au şi asociaţiile de locatari, fie că îşi pun la treabă angajaţii, fie iniţiativa vine din partea locatarilor.
„Nu mi-a fost ruşine să muncesc cot la cot cu un bătrân, care are mai multă forţă ca doi tineri. Să nu mai fim nepăsători! Trebuie să facem şi noi ceva, fără să aşteptăm ajutor de la primărie“, a spus Aurel G., din cartierul Brazda lui Novac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII