8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Rabla, reluat din 20 februarie

Programul Rabla, reluat din 20 februarie

Persoanele care vor să achiziţioneze autoturisme prin programul „Rabla“ se pot prezenta la REMAT începând cu 20 februarie, iar din 20 martie pot fi cumpărate şi tractoare prin acelaşi program, a declarat vineri ministrul mediului, Laszlo Borbely.
„Luni o să apară în Monitorul Oficial bugetul (Fondului de Mediu – n.r.) şi în 15 zile, deci pe 20 februarie, putem porni programul «Rabla» pentru maşini, ceea ce înseamnă că oamenii pot să se prezinte la REMAT pentru a face formalităţile de rigoare“, a declarat Borbely.
Ministrul a amintit că, începând cu acest an, persoanele care vor să achiziţioneze autoturisme prin programul „Rabla“ vor primi tichete valorice de 3.800 de lei pentru fiecare maşină casată. Borbely a precizat că nu a fost impus un număr maxim de autoturisme în ceea ce priveşte persoanele fizice, în schimb, persoanele juridice pot achiziţiona prin programul «Rabla» maşini în limita a 200.000 de euro anual. „Deci, până la această valoare pot să predea maşini“, a spus el.
În cazul tractoarelor, statul va acorda un sprijin de până la 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea tractorului nou.
Guvernul a aprobat vineri bugetul Fondului de Mediu, în valoare de 1,8 miliarde de lei. Anul trecut, bugetul a fost de 300 de milioane de lei.
Din aceşti bani sunt finanţate programe precum „Rabla“, „Casa Verde“ sau cel care vizează reîmpăduririle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII