12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContre între Morega şi Orban

Contre între Morega şi Orban

Dan Ilie Morega, preşedintele interimar al PNL Gorj, şi prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, au rupt prietenia care îi lega şi şi-au aruncat cuvinte grele, după ce superiorul pe linie de partid al deputatului gorjean a cerut schimbarea din funcţie a politicianului pictat în Biserica de la Padeş.

Liderii PNL de la Bucureşti nu văd cu ochi buni apropierea dintre Dan Ilie Morega, preşedintele interimar al liberalilor gorjeni, şi Ionel Manţog, liderul organizaţiei judeţene a PD-L. Cei doi au avut mai multe întâlniri pentru a realiza un parteneriat, în vederea obţinerii majorităţii în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, condus în prezent de pesedistul Ion Călinoiu. Ionel Manţog a participat şi la o şedinţă internă a PNL, în urma unei invitaţii care a fost transmisă de Dan Ilie Morega. Nemulţumit de colaborarea dintre Morega şi Manţog, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la un post naţional de televiziune că va cere schimbarea deputatului Dan Ilie Morega din fruntea Organizaţiei Judeţene. „M-am săturat de genul ăsta de a face politică. Voi propune înlocuirea domnului Morega. Dânsul este preşedinte interimar acolo la organizaţie. Morega este la fel ca şi Manţog din punct de vedere al modului în care văd politica“, a declarat Orban.

Morega atacă dur

Deputatul Morega îl atacă, la rândul său, dur pe liberalul Ludovic Orban şi afirmă că va realiza o alianţă la nivel local cu orice partid, invocând în acest sens o circulară primită de la centru: „Domnul Ludovic Orban nu a făcut decât să deschidă cutia Pandorei. Vom discuta la Consiliul Naţional de la Braşov. Există mai multe nemulţumiri în rândul primarilor şi consilierilor noştri. Eu nu am dorit o alianţă cu domnul Manţog, am fost printre primele judeţe care au rupt protocolul cu PD. Eu nu am interese personale, sunt deputat. Baza partidului însă a cerut de urgenţă o Delegaţie permanentă judeţeană, pentru a discuta ce am făcut în alianţa cu PSD, iar concluzia a fost că PSD a avut nevoie de PNL pe post de balama. Noi am primit un vicepreşedinte la consiliul judeţean care şi-a realizat propriile interese. Am avut primari în imposibilitatea de a achita salariile. Delegaţia Permanentă a decis să începem negocierile cu PD-L. Între domnul Orban şi organizaţia de bază, aleg organizaţia de bază. Nu admit ca domnul Orban să-mi submineze autoritatea, nu accept să-mi spună că el a discutat cu Victor Ponta că ar trebui să rămână aşa alianţa. Nu vreau să fac poftele domnului Ponta şi Călinoiu. Eu nu pot să fiu spectator la disponibilizarea bazei partidului. De aceea am iniţiat această colaborare punctuală cu PD-L. Domnul Orban să nu creadă că PNL e un SRL cu administrator unic, Domnia sa“, a menţionat Dan Ilie Morega. De amintit că Ludovic Orban a fost până recent unul dintre susţinătorii lui Morega în Organizaţia Centrală. De altfel, Ludovic Orban a fost cel care a girat, ca trimis de la Bucureşti, alegerile în urma cărora Morega a devenit preşedinte al PNL Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII