10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnvăţător strâns de gât în şcoală

Învăţător strâns de gât în şcoală

Un cadru didactic de la Şcoala nr. 13 din Craiova a fost agresat săptămâna trecută, chiar pe holul unităţii de învăţământ, de un părinte băut. Cazul este cercetat de poliţie.

Plângere penală

Ziua cu pricina părea normală pentru învăţătorul craiovean Ştefan Ghimpău. A mers la ore ca în orice altă zi. Într-una dintre pauze, s-a întâlnit însă pe holul şcolii cu Ardelean Crudu, tatăl unuia dintre elevii săi.
Trecând prin faţa unităţii de învăţământ, părintele, niţel cam „afumat“ (după cum a recunoscut chiar el, ulterior, în faţa anchetatorilor), şi-a adus aminte că odrasla lui a avut cu ceva vreme în urmă un conflict cu învăţătorul. Dascălul l-a muştruluit pe elev pentru că nu-şi dădea silinţa la clasă, însă copilul s-a plâns tatălui când a ajuns acasă, iar acesta a mers să-i ceară învăţătorului socoteală.
Crudu s-a repezit la cadrul didactic, i-a pus mâna în gât şi a început să-i zică „de dulce“, referindu-se inclusiv la mamă. Dascălul s-a luptat, reuşind până la urmă să scape, nu fără ceva leziuni, pentru care medicii legişti au considerat că are nevoie de patru-cinci zile de îngrijiri medicale. Cu certificatul medico-legal în mână, învăţătorul Ghimpău a mers apoi la Secţia 1 Poliţie Craiova, unde a depus o plângere penală împotriva tatălui elevului său.

Şcoala ba ştie, ba nu ştie

Poliţia confirmă existenţa evenimentului, însă nu a putut oferi amănunte despre dosarul penal, cercetările nefiind încheiate. „La nivelul secţiei noastre există un dosar penal privind acest incident. Atât partea vătămată, cât şi autorul au fost audiaţi, urmând ca la sfârşitul cercetărilor să înaintăm dosarul la Parchet, cu propunerea corespunzătoare“, a precizat comisar Ionică Tănase, adjunctul şefului Secţiei 1 Poliţie Craiova. Cazul este cunoscut şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Dolj. Reprezentanţii şcolii par să aibă însă unele probleme cu memoria. O doamnă şatenă, ce s-a prezentat drept directoarea unităţii de învăţământ, ne-a spus mai întâi că nu ştie despre incident, apoi şi-a adus aminte subit, dar nu a putut să ne pună în legătură cu dascălul agresat, susţinând ba că acesta şi-a terminat orele, ba că… nu a venit încă la şcoală. Chestionându-ne cu: „Da’ de ce vă interesează chestia asta?“, ne-a adresat recomandarea: „Eu vă sfătuiesc să nu scrieţi!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII