11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfalt cu netcity şi canalizare

Asfalt cu netcity şi canalizare

Realizarea reţelelor de utilităţi pe mai multe străzi ale Craiovei ar putea fi finanţată în baza noului acord-cadru pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere, în care municipalitatea intenţionează să bage 480 de milioane de lei în următorii patru ani.
Autorităţile publice din Bănie vor să includă în documentaţia pentru atribuirea contractului de asfaltare pe următorii patru ani şi amenajarea sistemelor de canalizare şi a reţelei de fibră optică subterană pentru internet, a declarat ieri un reprezentant al Primăriei Craiova. Astfel, vor fi evitate situaţii în care zeci de străzi rămân neasfaltate ani în şir fiindcă furnizorii de utilităţi nu îşi montează reţelele, dar şi cele în care azi se asfaltează şi mâine se sparge pentru că aceiaşi furnizori au uitat să instaleze diverse echipamente. „În listă vor fi şi străzi unde nu s-a realizat încă integral sistemul de canalizare, în sensul că există canalizare menajeră, nu şi pluvială. În aceste cazuri, în acordul-cadru va fi prevăzută la categorii de lucrări şi amenajarea canalizării pluviale înainte de asfaltare“, a spus şeful Serviciului întreţinere drumuri din Primăria Craiova, Niki Crecorian.
Acesta a mai arătat că pe majoritatea străzilor care vor fi asfaltate până în 2014 va fi introdusă şi reţeaua netcity. În acordul-cadru de modernizare, reabilitare şi întreţinere a străzilor urmează să fie prinse circa 600 de drumuri, însă o listă completă va fi gata cel mai probabil săptămâna viitoare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII