11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarinescu: Cioloş a avut o prestaţie excelentă la audieri

Marinescu: Cioloş a avut o prestaţie excelentă la audieri

Europarlamentarul doljean Marian Jean Marinescu a declarat cu ocazia unei conferinţe de presă organizate duminică, la Craiova, că Dacian Cioloş a avut una dintre cele mai bune prestaţii cu ocazia audierilor pentru postul de comisar european pentru portofoliul agriculturii.
„Dacian Cioloş este la nivelul celor mai buni comisari europeni desemnaţi. A fost o prezentare excelentă din toate punctele de vedere. A avut răspuns la absolut tot ce a fost întrebat. Din punct de vedere politic, a dat răspunsurile foarte bine structurate. Din punct de vedere al angajamentelor, a avut angajamente chiar vizavi de ceea ce toată lumea aştepta de la el, revizuirea politicii agricole comune. A spus că până la sfârşitul anului va trimite la parlament o comunicare pentru că acesta este primul pas pentru demararea elaborării legislaţiei. În afară de Michel Barnier, nu cred că a avut cineva o prestaţie mai bună“, a declarat europarlamentarul doljean.
„A avut o prestaţie foarte bună, foarte calm, decis, a răspuns şi la singura întrebare mai complicată. A fost o întrebare despre cum se va comporta dacă va avea o problemă de anchetat chiar în statul din care provine. Întrebarea aceasta s-a repetat cu un preambul, în care s-a spus că România a avut şi că pot exista probleme în derularea programelor pe agricultură, şi a spus exact ce trebuia să spună: «Ca şi comisar european, pentru mine orice stat este egal. Nu va exista nici un fel de concesie»“, a adăugat Marian Jean Marinescu despre audierea lui Dacian Cioloş.
„Am văzut în presă că s-a reţinut o întrebare de la un englez, referitoare la nişte fonduri de prin 2002. N-a înţeles nimeni întrebarea, nici măcar cei din comisie. Cred că respectivul deputat a avut o problemă. Probabil i-a scris cineva întrebarea şi nu a ştiut despre ce e vorba. Cioloş a spus: « Nu ştiu despre ce e vorba, dacă puteţi să îmi daţi detalii, pentru că România nu era stat membru în 2002 şi singurele fonduri pe care le-am avut au fost cele de preaderare». Deputatul respectiv nu a ştiu să dea detalii“, a spus europarlamentarul doljean.
Săptămâna trecută, în Parlamentul European au avut loc audierile a 20 dintre comisarii europeni desemnaţi, săptămâna aceasta urmând să aibă loc ultimele şase audieri.
„Impresia generală a fost că toţi cei desemnaţi nu se angajează foarte mult. Se vedea clar că ei ştiu ce vor să facă, dar nu voiau să îşi ia angajamente concrete, şi s-a discutat foarte mult pe această temă între deputaţi, că Barroso i-a rugat să nu facă angajamente concrete, dar să arate clar ce se întâmplă, ce vor să facă în viitor“, a precizat Marinescu despre audierile comisarilor europeni de săptămâna trecută.
Despre cât de convingător a fost Dacia Cioloş cu ocazia audierii, Marinescu a explicat că „evaluarea noastră, a grupului, s-a terminat în cinci minute, evaluarea comisiei, care se face de către coordonatorii de la fiecare grup politic s-a terminat în zece minute. Toate grupurile politice au spus «da» fără nici un fel de rezervă şi scrisoarea către preşedintele parlamentului a fost trimisă în aceeaşi zi. Vă spun acest lucru despre scrisoare pentru că, din cei 20, nu ştiu dacă sunt zece care au primit scrisori“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII