15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentura ocolitoare a Slatinei, proiect în lucru

Centura ocolitoare a Slatinei, proiect în lucru

Proiectul centurii ocolitoare a oraşului Slatina este în lucru. Primarul municipiului, Darius Vâlcov, a făcut ieri anunţul în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a declarat că în şedinţa de guvern din 15 ianuarie a fost adoptată hotărârea prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie.
Vâlcov a anunţat că varianta ocolitoare a Slatinei se va face cu fonduri de la bugetul de stat. „Varianta ocolitoare a oraşului se va face din bani alocaţi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Va fi astfel amplasată încât să nu afecteze dezvoltarea oraşului şi să preia traficul în creştere al Slatinei“, a declarat Darius Vâlcov.
Potrivit acestuia, Studiul de Fezabilitate pentru lucrare este deja gata şi a fost elaborat de Compania Naţională de Autostrăzi. Edilul nu a vrut să dezvăluie traseul variantei ocolitoare. „Nu vom dezvălui care va fi traseul acestei şosele. Eu cunosc două variante, dar nu ştiu care va fi cea construită. Pot spune că speculanţii de terenuri pot să cumpere pământ şi în sud, şi în nord, şi în est, şi în vest“, a glumit edilul-şef.
Acesta a precizat că în scurt timp va începe procedura licitaţiilor.
Vâlcov a mai spus că, pentru acest an, de asemenea, sunt prioritare şi alte proiecte. „Tot în acest an se va lucra la reabilitarea blocurilor, la Planul Integrat de Dezvoltarea Urbană (PIDU) al oraşului, la construirea sălii polivalente şi la baza sportivă de la Stadionul «1 Mai», proiecte care se vor derula prin Ministerul Dezvoltării şi Turismului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS