5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcul Corniţoiu, tratat cu comisii

Parcul Corniţoiu, tratat cu comisii

Fostul parc din cartierul Corniţoiu este folosit periodic pe post de rampă de gunoi în ciuda nenumăratelor sesizări venite din partea craiovenilor şi a promisiunilor de curăţare lansate de municipalitate încă din 2006.

Sursa de infecţie care erupe din canalul deschis la doi paşi de bulevardul George Enescu, în fostul parc Corniţoiu, şi mizeria din jur nu au dispărut nici la trei ani de când autorităţile publice promiteau că vor „apreta“ zona. Directorii, inspectorii şi consilierii Primăriei Craiova, competenţi peste măsură în ochii şefilor, nu le dau de cap nici gunoaielor din fostul parc. Sub scuze de genul că terenul este privat şi oamenii sunt necivilizaţi, funcţionarii permit degradarea continuă a ceea ce a rămas din zona verde şi în acelaşi timp a imaginii oraşului, pe care încearcă să o îmbunătăţească altfel cu proiecte de infrastructură.
„Ce folos că multe se schimbă şi altele se repară în oraşul ăsta? Totul e bine mersi până ajung în dreptul parcului. De aici trebuie să respiri duhoare. Şi preferabil ar fi să nu treci prin parc. Şi nu scapi nici când ajungi acasă, că tot trebuie să deschizi geamul, ca să aeriseşti. Au promis de la primărie că mută canalul, că fac curăţenie, dar degeaba. Au adus unii moloz, l-au luat alţii. Acum au venit cu gunoaie şi se vor mai strânge. Mai scrie presa, se mai ridică gunoaiele… După aia se aduc altele“, a spus Georgeta Badea. Autorităţile, încă incapabile să mişte un deget măcar pentru a păzi, dacă nu pentru a lua măsuri concrete, se ocupă în această vreme cu formarea de comisii.
„La nivelul Instituţiei Primarului Municipiului Craiova vor începe demersurile în vederea formării unei comisii alcătuite din reprezentanţi ai autorităţii publice locale, ai Gărzii de Mediu şi Agenţiei de Protecţie a Mediului, în vederea identificării sursei de provenienţă a mirosului din zona canalului Corniţoiu şi luării măsurilor care se impun“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu.
În privinţa deşeurilor tranzitate prin parc, primăria ne asigură că „se lucrează la identificarea proprietarilor respectivelor terenuri pe care se aruncă deşeuri, pentru a li se pune în vedere să îngrădească şi să cureţe respectiva zonă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII