Alte trei decese cauzate de gripă nouă

Autori


Alte trei decese s-au înregistrat în România la pacienţi infectaţi cu AH1N1, numărul total al victimelor ajungând astfel la 52, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii pentru ultimele 24 de ore.

Tot în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 56 de noi infectări cu AH1N1, bilanţul total ajungând la 5.568. Cele mai multe cazuri, 20, au fost depistate în Bucureşti.

Peste 120.000 de români, dintre care 47.000 de angajaţi din sistemul sanitar şi aproape 27.000 de bolnavi cronic, au fost vaccinaţi contra gripei porcine, au anunţat luni reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pe 15 decembrie, secretarul de stat Adrian Streinu Cercel anunţase că persoanele care fac parte din grupele de risc şi refuză vaccinarea împotriva gripei AH1N1 îşi vor plăti tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi, la fel ca şi personalul medico-sanitar care refuză imunizarea. Obligaţia plăţii pentru cei care refuză vaccinarea urma să fie instituită prin ordin de ministru.


Campania naţională de vaccinare contra gripei porcine a început pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studenţii, personalul medical şi poliţiştii de frontieră. În prima fază, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, ulterior, extinderea campaniei de imunizare la întreaga populaţie din categoriile de risc, ca urmare a faptului că majoritatea pacienţilor decedaţi sufereau de boli asociate. S-a trecut şi la vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cronice, precum şi a celor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg. Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Gripă, cu scopul „limitării imediate a răspândirii virusului pandemic AH1N1“.


Comenteaza acum

7 Comentarii

 1. kris said:

  ma enerveaza f.f. mlt denmrea de “gripa noua”. OSM la de numito HA1 N1 spunetii asa

 2. to`arashul Matrics said:

  s-a demodat si asta! vedeti ca a aparut alta gripa, mai jmekera! Florica degeaba ai umblat prin lume ca tot bolovan ai ramas! Ce ziceai de comunisti ca vroiau sa faca cu ****? Sa-i cremeze?!!! Ai priceput de ce era o idee stralucita? Pai vezi?!!! De-aia esti bolovan! … sau faci propaganda anticomunista sa te afli si tu in treaba! Ziceai ca erai rotund prin Italia!…. stii ce fac italienii cu ****? Tzushti de aici papagal telecomandat! Acum sa-i iecsplic si lui Radical de ce e “patetic” si el si povestioara lui: intii de toate pentru ca e aceeasi intotdeauna! Cind unul povesteste o intimplare povestita de el insusi, nu o repeta pagaliceste ….. ca si cum i-ar fi fost povestita! Nu risca sa schimbe vreun cuvint sa aiba alt impact emotional decit acela pe care l-a avut asupra lui! Asta ma daduse peste cap de mai mult timp dar ultima oara m-a zgiriat ceva pe cortex: pai cum bre, intiii buni regreta ca nu s-a angajat de la inceput la “cooperativa” sa frece mangalu` degeaba si apoi moare de inima rea?!!! Sa-i fie tarina usoara da` cel care ii deranjeaza odihna esti tu, nene Radicalule! Lasind deoparte ca ai un chimist in casa…. care mai stie si o limba straina la perfectie….. intimplator chiar limba in care se poate lamuri daca viitorul urmasilor sai (pe care ii iubeste atit de muuuult) e TOXIC `au ba!!! Pricepi de ce esti “patetic” si nu OM ?

 3. to`arashul Matrics said:

  cu ceva timp in urma va “povesteam” (cu linkurile de rigoare) de un roman de 24 ani executat in china pentru trafic de droguri! Chinezii isi fac iar de cap: acum au executat un cetatean chinez!…. pt. 40 kg. de heroina! http://tinyurl.com/y 9le6cb N.am citit-o, o auzii azi-dimineata la radio! Partea “misto” e ca l-au anuntat de sentinta cu 24 ore inainte! 🙂 Ai dreaq comunistii astia!…. incearca si ei sa-i copieze la tortura pe americanoizi! N-aaaauuuu cuuuum! :))))

 4. to`arashul Matrics said:

  – au executat un cetatean britanic- Sint beat deja! Pot sa beau de Revelion cit vreau! :)))))

 5. to`arashul Matrics said:

  http://tinyurl.com/y kvhnb3 Ben Stein (ex. scribalau discursuri PREZIDENTIALE…. si te mai intrebi daca prezidentul USA actioneaza de capul lui!!!): Ii bombardam pentru ca sint teroristi (Yemen, cu dua saptamini in urma)! Ron Paul (senator): sint teroristi pentru ca i-am invadat! B.S. (acelasi Ben Stein, nu ce gindeati voi pacatosilor). Aceleasi remarci antisemite dintotdeauna! R.P.: Asta e o acuzatie foarte perversa! Niinooo, niiinooooo! Na, ca iar gresii! Asta cu “niinooo” e de la concurenta! :)))))

 6. WWW said:

  TRAFICUL INTERNATIONAL AL ROMANILOR CU OCAZIA SARBATORILOR DE IARNA POATE FI UN AVERTISMENT SERIOS PENTRU MINISTERUL SANATATII , PRIVIND USURINTA RASPINDIRII GRIPEI CU MASURI PROFILACTICE DE RIGOARE . ORICUM , LA MULTI ANI CU SANATATE DE GRIPA SA N-AVETI PARTE ………2010 .

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 30 decembrie 2009

Actualitate

» S-a decis soarta Polivalentei
» Gazeta de Sud îţi mobilează casa
» Alte trei decese cauzate de gripă nouă
» Sistemul de pensii pentru agricultori intră în vigoare în 2011
» Revelion cu sarmale la spital
» 15.000 de posturi tăiate în învăţământ
» Introducerea certificatului energetic pentru locuinţe, amânată

Local

» A intrat cu maşina într-un gard
» Omorât de maşină la Curtişoara
» Copil lovit pe trecerea de pietoni
» I-a furat portofelul pe zebră
» Acelaşi loc, două accidente
» Spitalul de Urgenţă are iar RMN
» Studenţii economişti, Moş Crăciun pentru o noapte
» Orăşelul copiilor, pustiit de criză
» Istoria plugului

Dolj

» Mai puţine spargeri de autoturisme

Sport

» Ştiri pentru care nu băgăm mâna-n foc
» Un OSCAR la fiecare
» Sorcova cu performanţe nu te scapă de finanţe
» Pluguşor de la peluză, n-avem fotbal, facem bâză!
» Van der Sar, învoit
» Beckham, la AC Milan
» Ghioane, nemulţumit
» Ionuţ Rada, la Al Nasr
» Gaţu vrea sânge proaspăt la FRH
» Oltchim Vâlcea, fără rivală în Liga Naţională
» Badea: „Cel mai bun an“

Bani & Afaceri

» Maşinile mici sunt „mari“ în India
» Bani pentru închiderea şi conservarea minelor
» CJ Gorj, implicat în nouă proiecte cu finanţare din fonduri structurale
» Pregătiţi de intervenţie

Magazin

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Protest împotriva tocurilor
» Secretele ţinutei pentru o seară specială
» Scurte ştiri

Top