15.000 de posturi tăiate în învăţământ

Autori


Numărul maxim de posturi finanţat pentru învăţământul preuniversitar de stat va scădea, în 2010, cu 15.000, de la 321.677 în intervalul ianuarie-august, la 306.677, în septembrie-decembrie, potrivit unei ordonanţe de urgenţă, publicată ieri în Monitorul Oficial.

Cel mai semnificativ ar urma să scadă numărul maxim de posturi finanţat din bugetele proprii ale consiliilor judeţene, de la 307.159, la 292.544.

Numărul maxim de posturi din învăţământul preuniversitar finanţat din bugetele consiliilor locale va scădea de la 14.518, în ianuarie-august, la 14.133, în septembrie-decembrie.


În Bucureşti, numărul maxim de posturi va scădea de la 24.641, în primele opt luni, la 24.365, în perioada septembrie-decembrie.

Ordonanţa a fost aprobată în şedinţa de guvern din 23 decembrie, prima după învestirea noului cabinet Boc.


Comenteaza acum

16 Comentarii

 1. Diploma said:

  Nu este problema pt nimeni,diploma se va vinde impreuna cu presa la choscuri si chiar de vanzatorii ambulanti,numai sa fie bani.Se castiga bine din functionarii inghesuiti si oricum,se creaza mai mult spatiu pt alte turme de functionari…..

 2. surdul t.aude said:

  Profesorii isi merita soarta , vorba proverbului ,cum tragi asa ajungi” , cine a promis locuri de munca si pe cine a-ti votat . Va doresc succesuri , in continuare.Cu ocazia anului nou va doresc LA MULTI ANI !

 3. Puzderie de profesori incompetenti said:

  Pana acum in invatamant a fost un fel de comunism intarziat ( sa ma lase aia cu materialismul dialectic si istoric) in faza sa de degradare, in care au avut toti slujbe, pe salarii mai de nimic ( ca daca le-ar fi dat salarii ar fi trebuit sa scoata marfurile din magazine). Acum, la cererea cadrelor didactice, se renunta la acest comunism (impropriu, dar asa e denumit acum), care dadea la toti slijbe. Ei ce ar fi vrut, puzderie de profesori si salarii occcidentale, pt. care sa fie sclav restul poporului ? Nu se poate asa ceva. Cei care urla sunt exact cei ce nu au ce cauta in sistem, deoarece se tem pt. slujbele lor, simtind undeva in subconstient ca nu sunt competenti. Celor care vor ramane le doresc sa primeasca in sfarsit ce vor (salarii grase si mai ales in euro, nu in lei) si sa mai taca, sa faca din elevii lor cetatenii destoinici de maine, ca de asta a decazut Romania.

 4. pt 3 said:

  elevii ? cetatenii destoinici de maine? salarii pt. care sa fie sclav restul poporului ? comunism care dadea la toti slujbe? materialismul dialectic si istoric? salarii grase si mai ales in euro? Romania a decazut si sa mai taca? amice, esti idiot…

 5. .. said:

  invatamantul dupa 8 clase nu are rost in romania,nimeni nu mai invata.profesorii sunt niste distrusi cu ochii dupa bani,iar guvernul fura cat pt zeci de milioane de bugetari.LA PUTINI ANI,RROMANIA!

 6. iooooo said:

  mai oameni buni am si eu o nedumerire cat se poate de simpla ,cand eram mic imi spunea bunicu fara carte despre mirajul invatamantului ,,bree stiu si io inainte de comunism isi trimeteau bogatanii odraslele la Paris sa faca carte si se duceau boi si se intorceau vaci ” :))) acum sa ne intelegem omu era sarac cu duhu dar avea dreptatea lui ,din moment ce dupa 8 clase nu exista concurenta reala nu inseamna ca intra unii boi si ies vaci? nu inseamna ca practic profesorii trebuie sa faca din rahat bici? din nr de elevic care termina 8 clase la liceu nu ar trebui sa promoveze cel mult 50% pt a fi concurenta reala? din cei care termina liceul nu ar trebui sa fie 50% cei care intra la o facultate? sunt cifre aprox ,nu cunosc nici macar un bou si am vazut multi la viata mea inclusiv eu in multe situatii ,care sa nu faca o facultate daca vrea ,deci unde naiba e valoarea diplomei ? macar atata sa fiu macar primu din 4 boi cu care profesorii si-au pierdut timpul 8 clase ,altfel cine naiba mai e boul? raspunsul e ca in zilele noastre nu se mai stie nu mai e asa de simplu de aflat angajatorii trebuie practic sa arunce cv-urile pe geam si sa dea examene scrise si orale de cel putin 6 ore ca sa-si dea seama ce are in tartacuta ”intelectualul ” pe care vor sa-l angajeze ,asa ca halal invatamant si halal diplome ,daca are cineva o statistica intre nr celor care termina 8 clase si nr celor care termina o facultate sa-mi arete si mie insa tare ma tem ca nr intelectualilor nu e de 4 ori mai mic altfel nu se explica numarul imens de-a dreptu de boi pe care-i intalnesti oriunde ,inclusiv la catedra .

 7. base said:

  Eu BASE 1-ul declar ca toti profe sorii care m-au votat o sa fie dati afara, deoarece ei trebuie sa suporte gentile si pantofii de firma ai doamnei UDREA si oricum ei sunt in stare sa suporte orice.

 8. johnmibb said:

  Bai desteptilor, nu profesorii o sa fie dati afara…nu posturile de profesor o sa fie restructurate. Ca in orice domeniu care apartine de stat in Romania….pe langa profesori exista o gramada de posturi ( comisii, inspectorate, adunari, consilii). Majoritatea apartin de ministerul educatiei si de inspectorat. Dar fac parte din invatamant. In articol se scrie clar: posturi din invatamant. Pe langa cel care isi face treaba la catedra ( si voi nu vedeti decat partile negative si loviti in el ) sunt o gramada care mananca o paine degeaba. Personal auxiliar. Acolo se va umbla

 9. pt. nr. 8 said:

  Şi boşorogii pensionari care primesc şi pensie şi au şi ore de predare, aceştia trebuie înlăturaţi cât mai tepede, să se mulţumească dracului cu pensia, nu să ocupe şi locul tinerilor care nu au serviciu … afară cu boşorogii …

 10. uu said:

  APARE O LEGE CARE II OBLIGA SA RETURNEZE BANI INAPOI PE ULTIMI 5 ANI INCLUSIV IN JUSTITIE IN TOATE DOMENILE SI ASA AM SCAPAT DE CRIZA

 11. mine said:

  Sa va dea afara pe toti.L-ati votat iar pe marinar…asa va trebuie-stiati f.bine ce-a promis si n-a facut,l-ati votat…asa sa traiti bine inca cinci ani!
  De cate ori trebuie sa va dea cineva in cap cu ciocanul ca sa vedeti ca doare????

 12. pt. nr. 11 said:

  Nu este bine nici cu marinarul, iar dacă ieşea prostănacul, bieţii profesori care încă mai au izmene pe ei, rămâneau săracii şi fără izmene, că aveau grijă Vanghelie şi Năstase să li le fure …

 13. GARDA DE FIER said:

  La o scoala cu 500 de copii gasim , 2 secretare , economist , administrator , bibliotecar , director general , director adjunct , 3 femei de servici , mecanic intretinere , portar .Tot la o scoala cu 500 de copii mai gasim o puzderie de suplinitori , clase cu 10 ,11 , respectiv 13 copii in clasa , profesori care vin beti la ore si din cei care sunt treji dar nu vin la ore . Acum va rog judecati si dumneavoastra .

 14. GARDA DE FIER said:

  Sa nu uit , daca intrebi un profesor ce salariu are , raspunde sec si scurt , 700 ron . Minciuna pentru ca nu spun si sporurile de 20 sau chiar 30 % si alte sporuri .Un suplinitor pleaca din start cu un salariu de 1200 repectiv 1300 de ron , iar un profesor plin cu gradatii ajung si la 2000 , 2200 ron

 15. jampinel said:

  pai la bazaconiile astea de “prufiesori” inaintati la apelul bocancilor, la ce sa te mai astepti? ca de altfel la multi rumanaci!

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 30 decembrie 2009

Actualitate

» S-a decis soarta Polivalentei
» Gazeta de Sud îţi mobilează casa
» Alte trei decese cauzate de gripă nouă
» Sistemul de pensii pentru agricultori intră în vigoare în 2011
» Revelion cu sarmale la spital
» 15.000 de posturi tăiate în învăţământ
» Introducerea certificatului energetic pentru locuinţe, amânată

Local

» A intrat cu maşina într-un gard
» Omorât de maşină la Curtişoara
» Copil lovit pe trecerea de pietoni
» I-a furat portofelul pe zebră
» Acelaşi loc, două accidente
» Spitalul de Urgenţă are iar RMN
» Studenţii economişti, Moş Crăciun pentru o noapte
» Orăşelul copiilor, pustiit de criză
» Istoria plugului

Dolj

» Mai puţine spargeri de autoturisme

Sport

» Ştiri pentru care nu băgăm mâna-n foc
» Un OSCAR la fiecare
» Sorcova cu performanţe nu te scapă de finanţe
» Pluguşor de la peluză, n-avem fotbal, facem bâză!
» Van der Sar, învoit
» Beckham, la AC Milan
» Ghioane, nemulţumit
» Ionuţ Rada, la Al Nasr
» Gaţu vrea sânge proaspăt la FRH
» Oltchim Vâlcea, fără rivală în Liga Naţională
» Badea: „Cel mai bun an“

Bani & Afaceri

» Maşinile mici sunt „mari“ în India
» Bani pentru închiderea şi conservarea minelor
» CJ Gorj, implicat în nouă proiecte cu finanţare din fonduri structurale
» Pregătiţi de intervenţie

Magazin

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Protest împotriva tocurilor
» Secretele ţinutei pentru o seară specială
» Scurte ştiri

Top