16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirmele şi asociaţiile de proprietari, somate să cureţe zăpada

Firmele şi asociaţiile de proprietari, somate să cureţe zăpada

Asociaţiile de proprietari şi agenţii economici din Craiova au fost avertizaţi de inspectorii primăriei că trebuie să înlăture zăpada de pe trotuare.

După trei zile de ninsoare, circulaţia pe trotuarele din Craiova este o adevărată probă de rezistenţă fizică. Dacă pe străzi omătul este înlăturat de utilajele de deszăpezire, trotuarele rămân în grija firmelor care deţin spaţii comerciale şi a asociaţiilor, în zona blocurilor. În condiţiile în care aproape toate echipele de la Serviciul de Salubritate sunt convocate să cureţe principalele artere de circulaţie rutieră, Primăria Craiova şi-a trimis inspectorii să le „amintească“ societăţilor că au obligaţia să îndepărteze zăpada de pe trotuare, acolo unde îşi desfăşoară activitatea. Reprezentanţii Serviciului Control Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Craiova au trimis şi somaţii agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari, următoarea etapă fiind aplicarea de amenzi.
„Curăţarea trotuarelor nu este doar o obligaţie prevăzută printr-o decizie a consiliului local, ci arată şi cât de gospodari sunt. Acolo unde o firmă îşi desfăşoară activitatea e dovadă de bun-simţ să cureţe trotuarul din faţă, ca oamenii să poată circula uşor şi nu să alunece. La fel ar trebui să facă şi cei de la blocuri. Primăria face eforturi să cureţe trotuarele din centru, din preajma instituţiilor publice şi a staţiilor de autobuz, dar nu avem cum să acoperim tot oraşul, mai ales că trebuie să revenim mereu asupra zonelor curăţate, pentru că se depune iar zăpada“, a declarat Dan Dobrescu, şeful Serviciului Control Gospodărie Comunală din cadrul primăriei.
Acesta a precizat că, pe lângă echipele de salubrizare, primăria a scos pe teren şi inspectorii, pe care i-a trimis să verifice în care zone nu au fost deloc curăţate trotuarele şi să avertizeze agenţii comerciali să respecte prevederile  HCL nr. 319/2009. În caz contrar, persoanele juridice riscă amenzi de până la 2.500 de lei, iar cele fizice, de 1.500 de lei.
Curăţarea trotuarelor din faţa caselor sau a blocurilor este obligaţia celor care locuiesc în respectivele imobile, mai ales a celor care se află în zonele centrale. Din păcate, locatarii nu dau atenţie acestor avertismente, considerând că nu este de datoria lor să se îngrijească de spaţiul şi de aleile din faţa blocului. „Nu a ieşit nici unul dintre ei să dea zăpada. Singură, femeia de serviciu a înlăturat zăpada de la cele şase blocuri, câte avem la asociaţie. Şi mai este un vecin, care în fiecare an ne ajută“, a spus Ion Beznă, administrator la Asociaţia nr. 5 „Nicolae Titulescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII