14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele mai bine gospodărite comune gorjene au fost premiate

Cele mai bine gospodărite comune gorjene au fost premiate

Consiliul Judeţean Gorj a premiat cele mai bine gospodărite comune ale judeţului. Consilierii judeţeni au decis ca şase localităţi rurale să îşi împartă cele trei premii.

Consilierii judeţeni nu au putut stabili cea mai curată comună a anului 2009 şi au decis ca premiul I pentru cele mai bine gospodărite localităţi din zona rurală să fie împărţit între Bustuchin şi Bumbeşti-Piţic. La fel s-a procedat şi în ceea ce priveşte locurile al doilea şi al treilea.
Pe locul al doilea s-au situat localităţile Drăguţeşti şi Slivileşti, iar pe ultima treaptă a podiumului s-au clasat comunele Leleşti şi Teleşti.
În acest an, suma alocată concursului pentru desemnarea celor mai bine gospodărite comune a fost de 220.000 de lei. Pentru locul I, valoarea premiului acordat este de 100.000 de lei, locul al doilea primeşte 70.000 de lei, iar locul al treilea suma de 50.000 de lei.
Potrivit hotărârii adoptate de consilierii judeţeni, valoarea fiecărui premiu se va repartiza în mod egal între localităţile rurale câştigătoare ale premiului respectiv.

Nu au voie să-şi acorde prime din banii câştigaţi

De asemenea, conform Hotârârii Consiliului Judeţean prin care au fost recompensate cele mai bine îngrijite comune din Gorj, sumele acordate drept premiu vor fi utilizate de cele şase localităţi, în mod exclusiv, pentru îndeplinirea obligaţiilor care le revin potrivit OG nr. 21/2002, privind gospodărirea localităţilor.
„Am avut grijă ca aceşti bani să nu fie utilizaţi mai ales acum în perioada de criză în alte scopuri decât cele prevăzute de lege. Au primit banii pentru activităţile pe care le-au depus pentru înfrumuseţarea comunelor şi sunt obligaţi aceşti primari să îi folosească numai în aceleaşi scopuri pentru care i-au câştigat. Nu au voie să dea prime din ei sau să facă alte lucruri, deşi în această perioadă unii ar putea să fie tentaţi să facă acest lucru. Unele comune nu ar fi vrut să împartă premiul corespunzător locului ocupat, dar am dorit ca banii să ajungă în şase comune şi nu doar în trei. Considerăm că a fost decizia potrivită, mai ales acum când fondurile sunt aşa cum sunt“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII