8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCostiniu, acuzat de complicitate la trafic de influenţă

Costiniu, acuzat de complicitate la trafic de influenţă

Judecătorul Florin Costiniu, şeful Secţiei Civile a instanţei supreme, este cercetat penal pentru complicitate la trafic de influenţă, infracţiune ce ar fi fost săvârşită de Cătălin Voicu, senatorul PSD pus sub urmărire penală săptămâna trecută, potrivit unui comunicat emis ieri de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de învinuitul Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Infracţiunea de trafic de influenţă este reţinută în sarcina inculpatului Cătălin Voicu, cercetat în acelaşi dosar penal", se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, în comunicat se mai arată că, "la data de 10 decembrie 2009, a fost începută urmărirea penală faţă de Florin Costiniu, iar, la data de 17 decembrie 2009, învinuitului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia". 
Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul judecătorului Florin Costiniu, spun surse judiciare, care precizează că magistratul este vizat pentru că ar fi intervenit în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu. Florin Costiniu, preşedintele Secţiei Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a ieşit de la DNA, după aproape două ore, şi a afirmat că a dat o declaraţie în faţa procurorilor.

Căşuneanu urmează să se prezinte săptămâna viitoare la Direcţia Naţională Anticorupţie. El este cel de-al doilea om de afaceri cu care senatorul Voicu are interdicţie să se întâlnească, spun aceleaşi surse, primul fiind Marius Locic. Locic a fost deja chemat la DNA luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII