8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccin la discreţie în Dolj

Vaccin la discreţie în Dolj

Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei noi s-a soldat cu un eşec lamentabil în judeţul Dolj. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, doar 4,44% din populaţia ţintă din judeţ stabilită de Ministerul Sănătăţii pentru vaccinarea împotriva gripei noi a fost vaccinată în prima etapă a campaniei, desfăşurată în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie.
De marţi, Ministerul Sănătăţii a extins vaccinarea gratuită la întreaga populaţiei. Cine doreşte să se vaccineze trebuie să se adreseze medicului de familie. Pentru cei care refuză vaccinarea, Ministerul Sănătăţii a anunţat că pregăteşte un act normativ care să-i oblige să plătească tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi de gripă nouă.
DSP a întocmit zilele trecute un raport despre evoluţia gripei noi în judeţul Dolj, care a fost înaintat prefecturii. Potrivit acestui document, de la apariţia primelor îmbolnăviri, în judeţul Dolj s-au înregistrat 298 de cazuri de gripă nouă, dintre care 168 confirmate pe baza examenului de laborator, iar 130 clinico-epidemiologic. Până acum, au fost închise clase şi unităţi de învăţământ, gripa afectând practic activitatea în 17 licee, 20 de şcoli generale, patru grădiniţe şi patru facultăţi. Amănunte în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU