5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Arestaţi pentru evaziune fiscală de milioane de lei

Dolj: Arestaţi pentru evaziune fiscală de milioane de lei

Trei craioveni au fost arestaţi preventiv, după ce în calitate de administratori la patru societăţi comerciale, au emis mai multe facturi fiscale fictive privind livrarea de cereale către diverse societăţi comerciale de pe raza judeţului Dolj, fără a înregistra în contabilitate tranzacţiile respective. Pe numele lui Cristian Burcă, de 27 de ani, şi al lui Florea Cătălin, magistraţii au emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile, iar pe numele lui Ionuţ Staicu, de 20 de ani, pe o perioadă de 30 de zile, reţinându-se în sarcina acestora săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Toţi trei au fost introduşi în arestul IPJ Dolj.  
Lucrători ai Serviciului de Investigarea Fraudelor şi Poliţiei oraş Segarcea în colaborare cu Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj au stabilit că cei trei s-au sustras de la plata către bugetul de stat a sumei de aproximativ 3.000.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Poliţiştii doljeni au stabilit că în perioada 2007 – 2009, învinuiţii Nicolae S., de 52 de ani, din comuna Castranova, administrator la o societate comercială cu sediul în Craiova şi Cornel Z., de  45 de ani, din Craiova, administrator la o altă societate comercială, au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează, operaţiuni fictive privind aprovizionarea cu cereale de la firmele reprezentate de cei trei, în scopul deducerii fără drept a TVA şi diminuării impozitului pe profit. Astfel, în acest mod bugetul de stat a fost prejudiciat cu 2.541.000 de lei.
A rezultat deasemenea, faptul că învinuitul Petrişor C., de, 45 de ani, din Craiova, i-a racolat şi iniţiat pe învinuiţi, determinându-i să înfiinţeze mai multe societăţi comerciale cu scopul de a emite facturi fictive privind livrarea de cereale şi de a utiliza în mod ilegal aceste documente în activitatea infracţională a societăţilor administrate de Nicolae S. şi Cornel Z.
Pe 14 decembrie Petrişor C., Nicolae S. şi Cornel Z. au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 ore şi introduşi în arestul IPJ Dolj, iar ieri au fost prezentaţi Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă pentru instigare, respectiv săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Magistraţii au respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, dispunând continuarea cercetărilor cu învinuiţii în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS