16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgul obiectelor lucrate manual

Târgul obiectelor lucrate manual

Locul lucrurilor scoase pe bandă rulantă, toate la fel, fără identitate, mirosind a kitsch şi a uniformitate, este luat de accesoriile unicate ce se derulează, ca la promenadă, prin faţa vizitatorilor. Târgul de obiecte handmade începe mâine, la Casa de Cultură a Studenţilor, şi rămâne deschis până duminică, 13 decembrie.

Irina Tănăsescu, organizatorul al acestui eveniment, este convinsă că argumentul cel mai puternic este faptul că nici un accesoriu handmade nu este identic cu altul. „Formele, dimensiunile, culorile sau materialele utilizate cunosc o paletă extrem de largă, ceea ce face imposibil să nu-ţi găseşti ceva care să ţi se potrivească, pentru orice ocazie şi ţinută“, a precizat Irina Tănăsescu. Chiar şi pe cei mai greu de mulţumit, promit organizatorii, varietatea produselor handmade îi va convinge că este loc şi pentru ei printre cumpărători. Mai mult, pentru o idee proprie, pentru un model dorit de client, oricine poate apela la un artizan pentru realizarea lui.
Pentru prima dată în Craiova, un târg cu obiecte confecţionate manual ce se pot transforma în cadouri unicate va fi deschis între orele 10.00 şi 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, de pe 11 până pe 13 decembrie. „El este destinat, în primul rând, celor care s-au săturat de magazinele care vând aceleaşi şi aceleaşi accesorii, pe bandă rulantă. Accesoriile realizate de mână prezintă un set de avantaje, care le recomandă în locul celor de serie. Chiar dacă unii sunt iniţial nemulţumiţi de cât costă obiectele, înţeleg pe parcurs că acestea îşi merită preţul. Realizarea bijuteriilor, a ornamentelor, tricotajelor, agendelor, jurnalelor, aranjamentelor florale sau a tablourilor presupune mult timp, fantezie şi dedicare“, adaugă Irina Tănăsescu. În plus, târgul va include tombole, workshopuri şi alte surprize. Intrarea este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS