10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Se întorc tirurile

Traficul greu de tranzit ar putea fi permis din nou pe ruta bulevardul Romanescu, bulevardul Râului, strada Brestei, strada Pelendava până la sfârşitul acestei săptămâni.

Ruta a fost interzisă tirurilor în martie, din cauza lucrărilor la reţeaua de canalizare pe strada Brestei, traficul greu fiind deviat pe ruta DE 70 – Centura de Nord – Calea Bucureşti – bulevardul Decebal – strada Caracal – strada Potelu – strada Bucura – Aleea II Bechetului – bulevardul Romanescu. Lucrările de canalizare au fost încheiate, iar porţiunea decopertată a fost acoperită cu asfalt săptămâna trecută. Potrivit managerului de proiect al constructorului Hidroconstrucţia SA, Dumitru Hornoiu, în aceste zile, circulaţia mai este îngreunată doar din pricina racordării unor reţele adiacente tronsonului principal de pe strada Brestei. „Într-o zi, două vor fi finalizate şi racordurile. Din punctul nostru de vedere, strada Brestei poate fi redată traficului în condiţiile de dinainte de deschiderea şantierului“, a spus Hornoiu. Primăria Craiova este decisă să dea drumul tirurilor pe varianta bulevardul Romanescu – bulevardul Râului – strada Brestei – strada Pelendava imediat după amenajarea branşamentelor între reţele. „După ce Hidroconstrucţia va termina traversările pe care le mai are de făcut la reţeaua de pe strada Brestei, circulaţia rutieră va fi reluată, eventuale alte lucrări urmând a se face sub trafic, cu restricţii locale de circulaţie rutieră“, a spus purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Carmen Licu.

Reparaţii complete la anul

Tronsonul care urmează să fie redat traficului greu pe strada Brestei este însă departe de statutul de stradă, darămite de centură a Craiovei. După lucrările de canalizare, carosabilul a fost completat, nu modernizat, o astfel de investiţie necăzând în sarcina constructorului de canalizări. Practic, tot carosabilul de pe ruta ocolitoare din bulevardul Romanescu până în Calea Severinului, via strada Brestei, este distrus. Primăria promite însă că, începând cu 2010, lucrurile se vor schimba. „Reabilitarea bulevardului Râului este inclusă într-un proiect de modernizare cu finanţare prin Programul Operaţional Regional. Investiţia se află la stadiul de proiectare tehnică şi va demara cel mai probabil anul viitor. Celelalte două artere de circulaţie din ruta pe care aţi menţionat-o, Brestei şi Pelendava, fac parte din alt pachet de proiecte de modernizare a infrastructurii, pentru care primăria solicită fonduri nerambursabile tot prin Programul Operaţional Regional. Expertiza tehnică şi documentaţia de avizare sunt întocmite în cazul ambelor străzi“, a mai spus purtătorul de cuvânt al primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII