Acasă Actualitate 54 de deţinuţi ai Penitenciarului Pelendava Craiova vor să voteze pe 6...

54 de deţinuţi ai Penitenciarului Pelendava Craiova vor să voteze pe 6 decembrie

Persoanele private de libertate vor putea să îşi exercite dreptul la vot şi în Penitenciarul Pelendava Craiova. Cei care au drept de vot sunt: persoanele private de libertate arestate preventiv, cele aflate în curs de judecată, precum şi persoanele condamnate în primă instanţă; persoanele condamnate care nu au fost lipsite de drepturile electorale prin hotărâre judecătorească definitivă; persoanele faţă de care s-a dispus măsura educativă într-un centru de reeducare care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor.
Î cadrul Penitenciarului Pelendava Craiova au drept de vot un număr de 65 persoane private de libertate custodiate. Dintre acestea, un număr de 54 de persoane private de libertate şi-au exprimat intenţia de a vota pe 6 decembrie. În vederea asigurării caracterului secret şi liber exprimat al votului în cadrul Penitenciarului Pelendava  s-au luat măsuri specifice pentru amenajarea de spaţii corespunzătoare pentru amplasarea cabinei de vot, precum şi a materialului necesar votării.                   
Întregul proces de vot va fi coordonat de reprezentanţii birourilor secţiilor de votare din raza teritorială a unitatii, persoanele private de libertate custodiate putând vota, începând cu orele 8.00, prin intermediul urnei speciale.

Exit mobile version