10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Şofer de ambulanţă, băut în timpul serviciului

Olt: Şofer de ambulanţă, băut în timpul serviciului

Un şofer de la Serviciul de Ambulanţă Olt a fost prins băut la volan în timpul programului. Conducerea unităţii susţine că acesta a mai venit băut la serviciu şi că are probleme grave de sănătate.

Gheorghe Mihai, de 53 de ani, din Slatina, a fost oprit în trafic în urmă cu câteva seri pe strada Ecaterina Teodoroiu din oraş. „Echipajul venea dintr-o cursă de la Schitu, de unde luase un bolnav. L-a lăsat la spital şi urma să se întoarcă la bază. Pe drum, ambulanţa a fost oprită de poliţie, care a constatat că şoferul se află sub influenţa alcoolului“, a povestit dr. Adrian Popa, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt.
Potrivit oamenilor legii, şoferul avea o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducătorului auto i s-a întocmit proces-verbal de contravenţie, prin care a fost sancţionat cu o amendă de 540 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Nu s-a procedat la recoltarea probelor de sânge întrucât fapta constituie contravenţie, nu este de natură penală“, a explicat Ilie Roşu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.

„Am primit ordin să-i desfacem contractul de muncă“

După ce s-a întors la garaj, Gheorghe Mihai a lăsat cheile maşinii la bază şi apoi a plecat acasă. Colegii săi spun că de atunci a lipsit de la serviciu, iar joi şi-a luat concediu medical. Potrivit conducerii SJA, pentru fapta sa, bărbatul riscă desfacerea contractului de muncă.
„Am primit de la poliţie o adresă oficială, pe care am înaintat-o biroului juridic al Serviciului de Ambulanţă. Urmează să se întrunească luni comitetul de administraţie şi să hotărâm pe calea legală ce vom face. Am avut o discuţie cu dr. Raed Arafat, de la care am primit ordin să îi desfacem contractul de muncă“, a mai spus managerul SJA.
Gheorghe Mihai nu a putut fi contactat telefonic joi. Nici asistenta Mihaela Dinu, cu care se afla în salvare când a fost oprit de poliţie, nu a dorit să comenteze incidentul.

„A mai venit băut la serviciu“

„Din informaţiile colegilor, se pare că bărbatul a mai venit băut la serviciu. Asistentele se tem să lucreze cu el. Conducea o autosanitară fiind paralitic cu mâna dreaptă. Suferă de polinevrită etanolică şi are mâna dreaptă paralizată. Nu avem ce să îi facem pentru de fiecare dată, la verificarea medicală periodică, aduce evaluare pozitivă. De data aceasta, noi am cerut o evaluare medicală la un institut specializat“, a mai spus dr. Popa.
Potrivit acestuia, Gheorghe Mihai lucrează de mai mulţi ani la Ambulanţă şi nu a mai fost sancţionat niciodată.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS