22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInternet în şcolile din Dolj

Internet în şcolile din Dolj

67 de unităţi de învăţământ doljene vor beneficia gratuit de cablare la internet de mare viteză. Proiectul a fost lansat pe 23 octombrie, iar zilele trecute a primit avizul Ministerului Educaţiei. Proiectul se desfăşoară la nivel naţional, sub denumirea „Internet în şcoala ta. Conectare la internet broadband a unităţilor şcolare din regiunea SV“. În judeţul Dolj, unităţile din Afumaţi, Almăj, Amărăştii de Sus, Bistreţ, Breasta, Calafat, Calopăr, Mischii etc. vor fi în scurt timp cablate la internet. Valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane de lei.
„Ne numărăm printre norocoşii beneficiari ai proiectului european. Prin acest proiect se va realiza creşterea ariei de răspândire a internetului de la 9,8% la 30%. La nivel naţional, peste 1.700 de comunităţi locale vor beneficia de o infrastructură broadband peste care se vor putea livra servicii educaţionale. Profesorii din mediul rural vor putea utiliza metode moderne de predare“, a menţionat Mihaela Moţăţeanu, inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.
Elevii din mediul rural vor avea acces permanent la programe de formare profesională, iar cadrele didactice atât din mediul urban, cât şi rural pot deveni formatori în procesul de formare continuă a adulţilor din cadrul comunităţilor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII