12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitarii din teatrele de operaţii au votat în secţiile speciale

Militarii din teatrele de operaţii au votat în secţiile speciale

Ministerul Apărării Naţionale a organizat, pentru militarii care desfăşoară misiuni în teatrele de operaţii, cinci secţii de votare în vederea alegerilor prezidenţiale şi pentru referendumul naţional de duminică, 22 noiembrie.
În Afganistan au votat 66% dintre militarii dislocaţi la Kabul, Kandahar şi Qalat, iar în Kosovo 92,6% dintre militari au votat în secţiile de votare special organizate la Peci şi Pristina.
În toate secţiile de votare oraganizate în cele cinci secţii de votare nu au fost înregistrate nereguli sau incidente, procesul electoral desfăşurându-se în condiţiile şi cu respectarea prevederilor legale.
Militarii români care îşi desfăşoară activitatea în celelalte misiuni internaţionale (observatori militari, reprezentanţe militare internaţionale ale României etc.) au putut vota la reprezentanţele diplomatice ale României din ţările în care îşi desfăşoară activitatea.
Cadrele militare, elevii şi studenţii instituţiilor militare de învăţământ, soldaţii şi gradaţii voluntari, precum şi personalul civil şi-au putut exercita dreptul de vot, în condiţiile legii, în localitatea de domiciliu/reşedinţă sau în garnizoanele în care îşi desfăşoară activitatea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS