10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Duminică, votăm

593.930 de doljeni sunt aşteptaţi duminică la scrutinul pentru alegerea preşedintelui României. Acesta este totalul alegătorilor înscrişi pe listele celor 518 secţii de votare normale din judeţ, potrivit Prefecturii Dolj. Pe lângă acestea, în judeţ s-au organizat 128 de secţii speciale, unde pot vota cetăţenii care nu au domiciliul stabil în localitate şi sunt în tranzit. În privinţa „turismului electoral“, reprezentanţii Prefecturii Dolj au estimat o medie de 20-50 de persoane care să voteze într-o secţie specială. Buletinele de vot pentru 409 secţii din comune, din totalul de 646 de secţii din Dolj, au fost ridicate vineri, sâmbătă urmând să fie luate de către preşedinţii de secţii sau locţiitorii acestora buletinele de vot destinate secţiilor din oraşe. Toate secţiile de vot au fost dotate cu camere video de supraveghere şi, potrivit prefectului Eugen Georgescu, în fiecare dintre acestea va fi prezent un specialist IT, care va asigura funcţionarea sistemului.
Cetăţenii care aleg să îşi exprime duminică dreptul de vot primesc trei buletine: unul pentru alegerea preşedintelui ţării şi două pentru referendum. În secţii, vor fi amenajate trei urne, câte una pentru fiecare buletin de vot.
Alegătorii au dreptul să refuze fie buletinul de vot pentru alegerea preşedintelui, fie buletinele de vot referitoare la referendum. În această săptămână s-a constituit şi eşantionul reprezentativ al prezenţei la urne. Duminică, 212 secţii de votare din judeţ, dintre care 84 normale şi 128 speciale, vor raporta la interval de trei ore, începând cu ora 10.00, prezenţa la urne a cetăţenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

125 COMENTARII