3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlte opt cazuri de gripă nouă

Alte opt cazuri de gripă nouă

Alte şase clase din unităţile de învăţământ doljene au fost închise din cauza gripei noi. Elevii clasei I A de la Şcoala Generală Nr. 34, a VIII-a A de la Şcoala Nr. 39, a IX-B de la CN „Fraţii Buzeşti“, a V-a B şi a XII-a A de la CN „Elena Cuza“ şi a III-a B de la Şcoala Generală Sadova au fost trimişi acasă, începând de vineri, pentru o săptămână.
Reprezentanţii DSP Dolj susţin că au mai fost confirmate până vineri la prânz alte trei cazuri noi de gripă AH1N1 în colectivităţi şcolare, după cum urmează: un caz la clasa a VI-a B de la Şcoala Generală nr. 18 Craiova, alt caz la un elev din clasa a VIII-a A de la Şcoala Generală Nr. 39 şi unul la Liceul „Traian Vuia“.
În afara acestor cazuri din colectivităţi, au mai fost confirmate clinico-epidemiologic, în Craiova, trei cazuri la persoane în vârsta de 42, 47 şi 50  ani. Toate cazurile prezintă forma uşoară de boală, au fost izolate la domiciliu sau în spital şi primesc tratament antiviral.
De la înregistrarea primului caz (pe 6.07.2009), în judeţul Dolj au fost confirmate 122 de cazuri, toate prezentând forma uşoară a bolii. Dintre acestea, 81 sunt vindecate, iar 41 sunt izolate şi primesc tratament antiviral. În Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Craiova erau internate vineri opt persoane, dintre care cinci copii şi trei adulţi, cu formă uşoară de boală şi evoluţie favorabilă.
Până acum, cel mai grav caz este al unui bărbat de 62 de ani, care prezintă factori de risc major – afecţiune cardio-vasculară şi renală cronică. Acesta se află internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, secţia ATI, unde, pe lângă susţinerea cardio-vasculară şi renală, primeşte tratament antiviral specific, prezentând o formă medie a bolii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS