22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi-a scos prezenţa la vot la licitaţie pe okazii.ro

Şi-a scos prezenţa la vot la licitaţie pe okazii.ro

Un bucureştean a publicat un anunţ pe pagina okazii.ro, prin care a scos la licitaţie prezenţa sa la vot la alegerile din 22 noiembrie. Cu o zi înainte de închiderea licitaţiei, primise trei oferte, preţul fiind de 2,5 euro, 27 de mesaje de la alţi utilizatori, iar anunţul său fusese vizualizat de 889 de persoane.
Unul dintre cititorii noştri ne-a anunţat despre românul care a scos la licitaţie prezenţa sa la vot printr-un mesaj trimis la Reporter GdS. Bucureşteanul în cauză, care s-a înscris printre utilizatorii paginii de licitaţii on line în octombrie 2006, fiind un utilizator cu credibilitate 100% în urma tranzacţiilor făcute prin intermediul website-ului, a anunţat că: „Atenţie!!! Nu-mi vând votul vreunui candidat! Lista candidaţilor m-a pus în dubiu dacă să mă prezint sau nu la alegerile din 22 noiembrie 2009, aşa încât recurg la această metodă: dacă dumneavoastră, prin sumele licitate, mă convingeţi, mă voi prezenta la vot şi îmi voi îndeplini sarcina de «cetăţean responsabil». În ultimii 13 ani am fost prezent la mai toate scrutinurile organizate în România şi… degeaba. Mereu m-am întrebat «ce-mi iese dacă votez?» şi întotdeauna am fost dezamăgit de rezultat. De data aceasta, vreau ceva concret pentru a mă deplasa la secţia de votare. Vreau să fiu plătit pentru îndeplinirea acestei ingrate «sarcini cetăţeneşti»“. Acesta continuă spunând: „Ceea ce ofer eu aici nu este nici ilegal (voi vota cu cine consider eu de cuviinţă la momentul respectiv, nu mi se va putea impune vreun candidat), nici imoral (votul nu este obligatoriu, aşa că pot pune condiţii pentru a mă prezenta)“. În anunţul său, bucureşteanul a transmis rugămintea să nu se liciteze decât în cazul în care oferta este serioasă, iar cei care licitează sunt hotărâţi şi dispuşi să achite serviciul solicitat. Licitaţia avea termenul 19 noiembrie, iar plata trebuia să se facă până în ziua alegerilor, în numerar sau prin virament bancar, comisioanele fiind suportate de cumpărător. Ca dovadă a faptului că a votat, autorul anunţul a precizat că îi va trimite câşigătorului un scan după actul de identitate, cu timbrul autocolant lipit pe verso.

Zeci de răspunsuri pe forum

„Am trăit să o văd şi pe asta“, „Salut, eşti Daniel Buzdugan?“, „Asta da idee!“, „Felicitări!“ sau „Românul clasic“ sunt câteva dintre titlurile mesajelor de răspuns la anunţ pe forumul paginii de internet. În unele dintre ele, autorul anunţului este criticat vehement. În altele, este felicitat pentru ideea pe care a avut-o. „Dacă nu ar fi existat şi oameni cu simţul umorului măcar puţin dezvoltat… am fi fost adăugaţi şi în oala celor mai încrezuţi oameni din Europa (nu doar a hoţilor, violatorilor şi a criminalilor). Interesantă idee, este inspirată de undeva?“, i-a scris autorului alt utilizator. Înainte de scrierea acestui articol, l-am contactat pe cel care a publicat anunţul. Bucureşteanul ne-a răspuns pe forum, prompt, informându-ne că „este un anunţ public, deci vă puteţi folosi de tot ce apare scris în el şi în forumul licitaţiei fără a avea nevoie de acordul meu scris“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII