10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞi-a omorât mama în bătaie

Şi-a omorât mama în bătaie

Un bărbat din comuna Dobrun a fost reţinut joi de poliţişti pentru o crimă pe care a comis-o în urmă cu doi ani. Acesta şi-a omorât mama în bătaie, iar anchetatorii, deşi îl bănuiau de crimă, nu l-au putut aresta întrucât nu au avut probe suficiente.  

Ionel Preda, de 33 de ani, din comuna Dobrun, a fost reţinut joi de poliţişti după ce şi-a omorât mama în bătaie pe motiv că aceasta îi reproşa că nu munceşte. Fapta s-a petrecut în urmă cu doi ani, dar anchetatorii l-au reţinut abia astăzi, când au primit rezultatul expertizei medico-legale care arată că el este autorul omorului.
Tânărul o bătea pe mama sa, Maria, de 51 de ani, aproape zilnic, spun oamenii legii. Femeia se plângea la el că nu mai poate munci de una singură ca să îl întreţină, iar lucrul acesta îl scotea din minţi. Aşa s-a întâmplat şi pe 14 august, chiar de ziua femeii, când Ionel a lovit-o cu sălbăticie cu pumnii şi picioarele. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a bătut-o atât de rău încât femeia nu s-a mai putut ridica din pat aproape două săptămâni. Îngrijoraţi că nu au mai văzut-o, vecinii au anunţat poliţia.

S-au temut să vorbească

Femeia a fost transportată în stare gravă la Spitalul Caracal. De acolo a fost transferată la Craiova, iar ulteior la Bucureşti, unde la scurt timp a decedat.
Poliţiştii au bănuit că Maria Preda a murit din cauza bătăilor primite de la fiul ei, dar nu aveau suficiente dovezi ca să îl aresteze. La fel credeau şi rudele, dar şi vecinii femeii. Oamenii s-au temut însă să vorbească de frica bărbatului. „Inculpatul a fost reţinut abia astăzi întrucât a fost nevoie de nişte expertize medico legale care au necesitat timp. El nu a recunoscut nimic. Pus în faţa probelor administrate în cauză, astăzi a recunoscut fapta. În urma examenelor medico-legale şi a ADN-ului care au fost făcute la Bucureşti s-a stabilit că el este autorul omorului. În pielea femeii au fost descoperite bucăţi de unghii, care aparţin fiului ei. Acesta şi-a ucis mama prin multiple lovituri pe care i le-a aplicat într-o perioadă de câteva luni. A lovit-o cu pumnii şi picioarele pe motiv că ea îi reproşa că nu munceşte. Rudele şi vecinii bănuiau că el a omorât-o, dar i-a ameninţat că dacă spun ceva îi va omorî şi pe ei“, a spus procurorul care anchetează cazul, Eugen Iacobescu.

„Am bătut-o pentru că mă necăjea“

Ionel Preda regretă acum că şi-a omorât mama. „Am bătut-o pentru că mă necăjea tot timpul. Îmi spune că munceşte numai ea. Munceam şi eu, nu ştiu ce i se părea ei. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, dar acum ce să mai fac? Am plâns la înmormântare, mi-a părut rău de ea. Am şi visat-o, mi-a apărut în vis cum era ea înainte“, a povestit bărbatul.
„Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru infracţiunea de omor calificat. Urmează ca mâine  să îl prezentăm Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile“, a mai spus Iacobescu.
Potrivit acestuia, Ionel Preda riscă până la 25 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS