16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Din nou închisă în casă

Mehedinţi: Din nou închisă în casă

S-a întors înapoi în mizeria din care a plecat. Femeia, de 62 de ani, din Mehedinţi, care săptămâna trecută a fost găsită în condiţiile groaznice în care fiul său o ţinea şi care nu a mai văzut lumina zilei timp de doi ani, a fost adusă din nou acasă. Femeia a fost internată doar câteva zile, după care medicii au hotărât să o trimită înapoi de unde a venit.
„Am venit acasă, ce să fac, doctorii m-au adus”, a spus bătrâna.
Salteaua îmbibată cu fecale şi urină pe care stătea femeia în momentul în care doctorii de la serviciul de ambulanţă, a fost schimbată cu una puţin mai curată.  La Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, femeia a fost ţinută doar câteva zile după care a fost externată şi adusă din nou în mizeria de unde a fost scoasă, de medicii de la ambulanţă.
„Acum două seri au adus-o acasă, au ţinut-o un pic şi gata, au adus-o înapoi la fiu-su că are grijă de ea de nu mai poate, doar când ia pensia e bună, aşa o lasă singură în casă cu uşa legată, cu pisicii şi porumbeii. Mai bine dacă o duceau la azil”, a spus o vecină de-a bătrânei.
Asistenţii sociali de la primăria comunei Şimian spun că nu au cum să o interneze pe bătrână la un azil, deoarece fiul acesteia nu este de acord.
„Noi şi primăria suntem foarte intrigaţi de ceea ce s-a întâmplat cu bătrâna, dar din păcate nu putem să facem nimic, deoarece fiul dânsei nici măcar nu ne lasă să ne apropiem şi să vedem dacă a făcut curăţenie sau dacă îi dă să mănânce”, a spus Cristinel Tănase, asistent social în cadrul primăriei Şimian.
Conducerea primăriei din Şimian acuză spitalul de lipsă de interes faţă de acest caz şi că nu au procedat corect atunci când au externat-o pe femeie.
„Decizia pe care spitalul a luat-o nu a fost deloc bună, pentru că au văzut foarte bine în ce condiţii au găsit-o. Noi nu putem să facem nimic decât să supraveghem situaţia din ceea ce ne spun vecinii. Băiatul femeii nu doreşte să comunice cu noi, aşa că nu putem să facem nimic. Sperăm totuşi că nu o va mai ţine în aceleaşi condiţii”, a declarat Ion Ghinescu, primar comuna Şimian
Cu toate că bătrâna a sperat că nu se mai întoarce la aceeaşi viaţă, se pare că şi de acum încolo va fi îngrijită, dacă se poate spune aşa, tot de fiul ei, care o hrăneşte cu lapte şi pâine, doar pentru pensia de 350 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS