14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilioanele POR se îndepărtează

Milioanele POR se îndepărtează

Planul integrat de dezvoltare a Craiovei nu a primit avizul evaluatorilor proiectelor cu finanţare europeană, deşi edilii se băteau cu pumnii în piept că până la sfârşitul lunii august documentul va fi avizat.
Ba, mai mult, lansau promisiunea că măcar unul dintre pasajele rutiere din centrul oraşului, proiecte incluse în lista de investiţii de 96 de milioane de euro, va fi gata anul viitor. S-a ajuns în această situaţie pentru că funcţionarii Primăriei Craiova n-au ataşat la planul integrat de dezvoltare şi documentaţia prin care să dovedească faptul că aceste investiţii sunt urgente. Cum ar fi studiile de trafic, în cazul proiectelor pentru fluidizarea traficului rutier. Fapt pe care l-au recunoscut pe 29 septembrie, când şi-au dat seama că n-au depus dosarul complet, mai bine zis când au fost traşi de urechi. Era însă prea târziu: până s-au mişcat angajaţii primăriei, s-a rupt guvernul. De atunci, evaluatorii nu s-au mai obosit să toace planurile de dezvoltare. „În acest moment, planul integrat de dezvoltare urbană a municipiului Craiova este în curs de evaluare“, ne răspunde primăria, prin purtătorul de cuvânt Carmen Licu.
Finanţarea planului integrat se poate face, în cazul în care Craiova primeşte totuşi verde, în baza Programului Operaţional Regional (POR), Axa 1 – Poli urbani de creştere, şi poate ajunge la 96 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU