10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBolnavii dârdâie sub pături

Bolnavii dârdâie sub pături

Bolnavii internaţi în Spitalul de Urgenţă Craiova stau în frig, deşi Regia de Termoficare a pornit căldura la spitalele şi grădiniţele din oraş încă de vineri.

După ce toată vara au îndurat călduri insuportabile, bolnavii de la Spitalul de Urgenţă Craiova trebuie să înfrunte acum frigul din saloane. Ziua, temperatura ajunge la 19 grade Celsius, însă noaptea este cumplit.

Pacienţii vin cu pături de acasă

Cel mai frig pare să fie în clinicile de pediatrie, unde o parte din micii bolnavi au fost internaţi tocmai pentru că sufereau de probleme respiratorii. „Am venit cu copilul la spital pentru că este răcit şi, în loc să se facă bine, se îmbolnăveşte mai rău. Nu ştiu ce să fac ca să-i fie bine. Nici pături nu au la spital, a trebuit să aduc de acasă. Nu este posibil aşa ceva!“, a declarat revoltată Sevilia Ghelmejeanu, mămica unui băiat de opt luni. Femeia s-a plâns că personalul medical nu i-a dat voie să aducă de acasă un reşou ca să încălzească salonul, motiv pentru care noaptea îl ţine pe cel mic înfofolit în hăinuţe groase, învelit cu pătură şi cu căciuliţă pe cap.
În saloanele în care sunt cazaţi sugarii este şi mai rău. Cadrele medicale trebuie să le încălzească scutecele înainte de a-i înfăşa pentru ca micuţii să nu răcească. „Încălzim sticle cu apă şi le aşezăm pe scutece ca să nu răcească“, a spus Lucia Mihaela Ivan, asistentă-şefă în cadrul Clinicii de Pediatrie II.

Probleme tehnice

Şi în alte secţii este la fel de frig ca afară. Bolnavii de cancer internaţi la Oncologie abia mai fac faţă frigului şi nu ştiu cui să se plângă. „Mi-am adus de acasă flanel şi fes ca să nu mă îmbolnăvesc şi mai rău. Ne-au dat pături, dar frigul tot se simte. Nu ştim ce să mai facem, iar doctorii nu au nici o putere. Au anunţat conducerea spitalului, dar nu-i bagă nimeni în seamă“, a explicat Ion Iaurum, pacient la oncologie.
Managerul Cristina Calangiu susţine că a fost vorba de o problemă tehnică, iar bolnavii nu ar fi trebuit să se plângă, pentru că temperatura optimă este de 19 grade Celsius. „Astăzi (ieri – n.r.) vom da drumul la căldură. A fost o defecţiune la un motor, dar s-a remediat şi acum se fac ultimele probe înainte de a porni sistemul“, a promis ieri Cristina Calangiu. Managerul Spitalului de Urgenţă a mai spus că problemele tehnice sunt destul de frecvente pentru că instalaţia de căldură este foarte veche. Din acest motiv, pentru ca agentul termic să ajungă până la etajele superioare trebuie practic supraîncălzite parterul şi etajele inferioare. Aşa că iarna bolnavii de la parter mor de cald, în timp ce pacienţii de la etajele superioare dârdâie de frig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII