8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Decapitarea directorilor de instituţii continuă

Olt: Decapitarea directorilor de instituţii continuă

Decapitarea directorilor de instituţii continuă la Olt. După şeful de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, următorii demişi din funcţiile de conducere sunt şeful Finanţelor oltene şi adjunctul Gărzii Financiare Olt.
Odată cu ruperea alianţei şi plecarea PSD de la guvernare, pedeliştii au început şi în Olt demiterile directorilor de instituţii care ocupă posturile la propunerea PSD.
Primele decapitări la nivel de judeţ au avut loc vineri, când şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, pesedistul Ion Bozgă, a fost demis din funcţia de conducere pe care o ocupa din luna mai.
Şirul demiterilor a continuat marţi, când alţi doi directori din Olt care ocupau funcţiile de conducere cu susţinerea PSD au primit ordinele de încetare a activităţii. Este vorba de şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, Victor Mitran, şi de adjunctul Gărzii Financiare (GF) Olt, Florin Diaconescu.

Mateescu, interimar la Finanţe

Directorul coordonator adjunct pentru activitatea de administrare a veniturilor statului, al DGFP Olt, Dumitru Mateescu, învestit în funcţia de conducere pe 26 mai, a preluat, pentru scurt timp, interimatul instituţiei. „Marţi, a sosit la sediul instituţiei ordinul ministrului privind destituirea din funcţia de conducere a domnului director Victor Mitran“, a explicat Mateescu.
Potrivit acestuia, printr-un ordin al ministrului, în lipsa directorului coordonator al instituţiei, prerogativele acestuia sunt preluate de directorul coordonator adjunct pentru activitatea de administrare a veniturilor statului Olt.  Prin urmare, Dumitru Mateescu asigură, până la sosirea ordinului în ceea ce priveşte încetarea contractului de director coordonator adjunct, interimatul la DGFP Olt. Mateescu a declarat că, după ce va primi ordinul de destituire, are de gând să se întoarcă pe vechiul post. Înainte de a deveni adjunctul lui Victor Mitran, el a fost şef serviciu inspecţie fiscală la DGFP Olt. „O să mă reîntorc pe vechiul post. Conform Ordonanţei nr. 37, art.III, alin 12, raportul de muncă deţinut anterior numirii mele în funcţia de director coordonator adjunct a fost suspendat până la expirarea contractului de management semnat la Bucureşti. În prezent, postul respectiv este ocupat cu delegaţie, dar pe perioadă limitată, până la încetarea contractului meu de management“, a adăugat Dumitru Mateescu.

Mitran şi Diaconescu în concedii medicale

Potrivit reprezentanţilor DGFP şi GF Olt, Victor Mitran şi Florin Diaconescu sunt, începând de marţi, în concedii medicale. „Până acum, (miercuri – n.r.), domnul Mitran nu a luat la cunoştinţă de sosirea acestui ordin de destituire din funcţie. Am înţeles că are probleme de sănătate. Din acest motiv, ordinul i-a fost trimis prin poştă cu confirmare de primire“, a mai spus Mateescu.
În aceeaşi situaţie se află şi adjunctul de la Garda Financiară, Florin Diaconescu. Potrivit lui Anton Criveanu, comisarul-şef al GF Olt, Diaconescu este în concediu medical.
Şefia DGFP Olt îi va reveni lui Ştefan Gheorghe, actual director adjunct al instituţiei, care îi va avea ca adjuncţi pe Florin Bîlteanu şi Gabriel Mierlea, ambii angajaţi în structurile DGFP Olt, nominalizaţi de PD-L Olt pentru aceste funcţii. În ceea ce priveşte situaţia de la GF Olt, Criveanu nu a putut preciza cine va fi noul adjunct deoarece nu cunoaşte încă numele persoanei nominalizată de PD-L Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU