24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Dăruind, deţinuţii devin astăzi mai buni

Craiova: Dăruind, deţinuţii devin astăzi mai buni

Deţinuţii din două penitenciare craiovene sunt implicaţi miercuri în acţiuni caritabile. Ei vor oferi daruri persoanelor vârstnice aflate în centre medico-sociale.

Pentru că săptămâna trecută s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova şi a Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova au decis să dedice o zi bătrânilor rămaşi singuri şi lipsiţi de orice bucurie. Astfel, câte un grup din fiecare unitate, ales în funcţie de regimul de încadrare şi comportament pe timpul detenţiei, merg miercuri să-i viziteze pe bătrânii din centrele cariovene.
Din Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova, grupul vocal al unităţii format din persoane private de libertate susţine un program artistic la Centrul de Asistenţă Medico-Socială din cartierul Craioviţa Nouă. Sub coordonarea educatorului Dan Buzărnescu, cei 11 componenţi ai grupului vor cânta pentru persoanele vârstnice de aici, încercând să le aducă în suflet o rază de bucurie.
„Serviciul de educaţie din cadrul PMT Craiova a organizat această activitate prin care doreşte să implice minorii şi tinerii aflaţi în custodie în acţiuni în sprijinul comunităţii, unul dintre motive fiind şi faptul că tocmai s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice“, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt al PMT Craiova.
„Sub deviza 'Dăruind, devenim mai buni', pe lângă momentele artistice susţinute, tinerii vor oferi persoanelor asistate şi icoane realizate de ei în cadrul atelierului de activităţi ocupaţionale. Evenimentul îşi propune să dezvolte la persoanele private de libertate o atitudine prosocială în care respectul pentru semeni să ocupe un loc important“, a spus purtătorul de cuvânt, menţionând că organizarea constantă a acestor activităţi defineşte penitenciarul ca partener social cu responsabilităţi majore în asigurarea siguranţei comunităţii.

Alimente, la căminul de bătrâni

Tot miercuri, un grup format din 12 persoane private de libertate din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova va face o vizită la Serviciul Public de Asistenţă Medico-Socială pentru persoane vârstnice din strada Tabaci, nr. 3 Craiova (căminul de bătrâni).
„Prin bunăvoinţa personalului PMS Craiova, persoanele private de libertate vor oferi pachete cu conţinut alimentar“, a menţionat Denisa Ganea, purtătoare de cuvânt a PMS Craiova.
„Persoanele vârstnice reprezintă o categorie vulnerabilă atât pentru societatea civilă, cât şi pentru mediul carceral, datorită nevoilor speciale ale acestora. Educarea şi sensibilizarea tinerei generaţii cu scopul de a acorda respectul şi atenţia cuvenite acestei categorii, precum şi informarea populaţiei penitenciare cu privire la instituţii ce se constituie în mediul de suport pentru persoanele vârstnice reprezintă obiective prioritare“, a spus Denisa Ganea.
Grupul vizitator va fi format din persoane private de libertate încadrate la regimul deschis de deţinere, care în scurt timp vor fi puse în libertate şi care, pe perioada executării pedepsei s-au implicat activ în programele educative sau de formare profesională organizate în cadrul penitenciarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU