6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă zile de grevă în Mehedinţi

Două zile de grevă în Mehedinţi

Cei 3.620 de profesori sindicalişti din judeţul Mehedinţi au refuzat ieri şi vor refuza şi astăzi să ţină orele. Ei nu vor face decât să-i supravegheze pe elevii care vor veni la şcoală, însă nu vor preda nici un curs. Liderul profesorilor sindicalişti din Mehedinţi, Mihai Dima, susţine că vor continua greva până la alegeri şi că mâine vor organiza un miting în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, iar dacă nici atunci nu vor fi luaţi în seamă, vor recurge la alte strategii.
La greva generală, alături de sindicaliştii din învăţământ se vor afla şi cei din administraţia publică locală, poliţie, finanţe, spitale, însă nu trebuie uitat nici faptul că, în prezent, în justiţie greva este în curs de desfăşurare. Referitor la greva generală din învăţământ, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Marius Screciu, a spus că profesorii au tot dreptul la acest protest şi să le pese de interese lor.
Ieri-dimineaţă, şi la Finanţele Publice Mehedinţi angajaţii au venit la muncă, însă nu s-a lucrat cu publicul, ghişeele fiind închise. Aceeaşi situaţie s-a regăsit la Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin, unde medicii nu au efectuat internări, intervenind doar pentru cazurile de maximă urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS